Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού στα σχολεία της Θεσσαλίας

Ενίσχυση της συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον τομέα της εκπαίδευσης  μαθητών όλων  των βαθμίδων, στην ψηφιακή τεχνολογία και τις δεξιότητες προγραμματισμού αποτελεί η Εβδομάδα Προγραμματισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η  επικοινωνία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Karl-Heinz Lambertz με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, προκειμένου να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των σχολείων της Θεσσαλίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, την σημαντική πρωτοβουλία που φέτος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από  5 έως 20 Οκτωβρίου σε σχολεία από όλη την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που προωθεί τη  δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2013 από τους νεαρούς συμβούλους για το ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη, με σκοπό την κατανόηση του κόσμου που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας. Το 2017, περίπου 1,2 εκατομμύριο άτομα σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Επιπλέον, 1,3 εκατομμύριο νέοι συμμετείχαν στην Αφρικανική Εβδομάδα Προγραμματισμού. Το 2018 η συμμετοχή άγγιξε τα 2,7 εκατομμύρια άτομα σε περισσότερες από 70 χώρες. Ο στόχος είναι η πρωτοβουλία να φτάσει στο 50% όλων των σχολείων στην Ευρώπη έως το 2020. Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού διαχειρίζονται εθελοντές. Ένας ή περισσότεροι Πρέσβεις της Εβδομάδας Προγραμματισμού συντονίζουν την πρωτοβουλία στις χώρες τους, όμως μπορεί ο καθένας να διοργανώσει τη δική του δραστηριότητα και να την προσθέσει στον χάρτη του ιστότοπου codeweek.eu ή να μάθει περισσότερα μέσω της ειδικής ιστοσελίδαςγια τους δασκάλους CodeWeek.eu/Schools

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή