Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο «Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες» Καρδίτσας

Το «Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντε» για 1η φορά θα υλοποιήσει ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με σκοπό την εκπαίδευση και ένταξη των εκπαιδευομένων του.

Με την υπ’ αριθμ. 5824/24-5-2017 επιστολή του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), που είναι η Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της χώρας μας, εγκρίθηκε η υλοποίηση προγράμματος Erasmus+.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην Κύπρο από 25/9 ως 9/10 στον φορέα υποδοχής SSMGlobalTrainingServices. Ο φορέας υποδοχής είναι εξειδικευμένος στην παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών και προγραμμάτων κατάρτισης ΑΜΕΑ, με πολυετή δράση στον τομέα αυτό. Συνεργάζεται με πλήθος ιδρυμάτων και φορείς στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

To πρόγραμμα που έχει τίτλο «Η αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση και ένταξη των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, Νοητική Υστέρηση και Κινητικές Αναπηρίες (ΑΜΕΑ) στο σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον» και κωδικό «2017-1-EL01-KA102-035602», με συμμετέχοντες 15 εκπαιδευόμενους ΑΜΕΑ και 15 συνοδούς τους.

Περιλαμβάνει εκπαίδευση των συμμετεχόντων ΑΜΕΑ σε 2 επίπεδα:

Α. Θεωρητικό μέρος

Εκμάθηση Λογισμικών για προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ

• ZAC BrowserGold: Περιηγητής για ΑΜΕΑ

• Υπερ-Δομή

• NPointer (λογισμικό για χειρονομιακό έλεγχο του Η/Υ)

• Μαθαίνω να Κυκλοφορώ με Ασφάλεια

• Μικροί Καλλιτέχνες σε Δράση

• Μαγικό Φίτρο v2.0

Β. Τεχνικές επισκέψεις και ανταλλαγές εμπειριών

– Εργαστήριο Πηλοπλαστικής

– Εργαστήριο Ζωγραφικής

– Εργαστήριο Ανακύκλωσης

– Εργαστήριο Θεάτρου

– Εργαστήριο Κηπουρικής

Οι συμμετέχοντες θα πιστοποιηθούν για τα αντικείμενα της εκπαίδευσης από τον Φορέα Υποδοχής με πιστοποιητικό παρακολούθησης και πιστοποιητικό Europass (ευρωδιαβατήριο κατάρτισης).
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή