Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευρωπαίοι καθηγητές στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων επισκέφτηκαν 22 καθηγητές από διάφορα σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού, τα οποία συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «SODART- Κοινωνικοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες/ικανότητες που έχουν να επιδείξουν επαγγελματικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες».

Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Η αντιπροσωπεία των καθηγητών συνοδευόταν από την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλα, τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων Νικόλαο Ντόγκα και προσωπικό των φορέων τους.

Η διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Σωτηρία Παπανικολάου τους καλωσόρισε και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας παρουσίασαν αναλυτικά τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται σε αυτή. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, μίλησαν με τα παιδιά και έλαβαν από αυτά δώρα που είχαν ετοιμάσει με τα χέρια τους.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, δόθηκε η ευκαιρία, στους Έλληνες καθηγητές και στους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ειδική αγωγή, αλλά και να επικοινωνήσουν ιδέες και πρακτικές που υιοθετούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και ειδικότερα στους οργανισμούς των εταίρων. Τέλος οι μαθητές αποχαιρέτησαν τους καθηγητές, που επισκέφτηκαν το σχολείο, με ένα τραγούδι και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων θα συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα SODART με τη βοήθεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και θα αξιοποιήσει τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές διδασκαλίας που θα υλοποιηθούν μέσα από αυτό.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή