Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευχές και …επίθεση σε Πάνο Καμμένο

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Συντονιστή του Τομέα Ηλία Βλαχογιάννη, επισκέφθηκαν την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ενόψει του νέου έτους και αντάλλαξαν ευχές με τον υποστράτηγο Δημήτριο Κοτσιάφτη, τον Ταξίαρχο Γεώργιο Αγάκο, Διοικητές Υπηρεσιών και Αστυνομικούς.

Μετά τις επισκέψεις οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Βλαχογιάννης δήλωσαν τα εξής:

«Στην Ελλάδα της κρίσης, όπου αμφισβητήθηκαν θεσμοί και βεβαιότητες, η Ελληνική Αστυνομία κέρδισε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για το έργο που επιτελεί. Σε αντίξοες συνθήκες, συχνά χωρίς την αρωγή της Πολιτείας, τα στελέχη της Αστυνομίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της ασφάλειας του πολίτη.

Οι μεγάλες επιτυχίες των αστυνομικών στην εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών είναι γεγονότα αναμφισβήτητα. Με την παρουσία εδώ θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις γυναίκες και όλους τους άνδρες της ΕΛΑΣ για την προσφορά τους. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση έχει επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο της ανοχής στην ασυδοσία περιθωριακών ομάδων.

Απέναντι σε φαινόμενα βίας και κατάλυσης του κράτους δικαίου “δένει” τα χέρια των οργάνων του νόμου, επιτρέποντας τον πολλαπλασιασμό των νησίδων της ανομίας. Για την ΝΔ η αποκατάσταση της ασφάλειας του πολίτη βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικού της προγράμματος.

Ευχόμαστε ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους τους Έλληνες αστυνομικούς υγεία, οικογενειακή ευτυχία και στην πατρίδα μας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Ιδιαίτερη συνεργασία είχε το κλιμάκιο της ΝΔ με τους εκπροσώπους των Αστυνομικών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Θανάση Νταβούρα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας Αγάπιο Χαρακόπουλο και τον Γ. Γραμματέα Γιώργο Βασιλείου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, τα προεδρεία των Ενώσεων έθεσαν «τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αξιώνοντας την άμεση απόσυρσή του και τη διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τη διαμόρφωση ενός δίκαιου μισθολογίου στη βάση των αμετάκλητων αποφάσεων του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012».

Επίσης κατήγγειλαν τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου «ο οποίος αρνούμενος να παραδεχτεί ότι αυτό που διαφήμιζε ως καλύτερο μισθολόγιο παρουσιάζει στρεβλώσεις και αδικίες, επιτίθεται αναίτια σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος των Σωμάτων Ασφαλείας διότι έπραξε το αυτονόητο αναδεικνύοντας έγκαιρα τις παθογένειες του νέου μισθολογίου».

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Βλαχογιάννης δήλωσαν ότι θεωρούν «επιεικώς απαράδεκτες τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, κατά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας. Αντί ο αρμόδιος Υπουργός να ζητήσει συγγνώμη για την αθέτηση των προεκλογικών και μετεκλογικών  δεσμεύσεων του, για άμεση υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες του στους εκπροσώπους σκληρά εργαζομένων υπαλλήλων.

Για την ΝΔ ισχύει η δέσμευση του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόδοση και του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών, σε υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, αλλά και για ένα νέο μισθολόγιο, μετά από διάλογο, που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή