Εκδηλώσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο από το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων | trikalanews.gr

Εκδηλώσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο από το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, πιστεύοντας ότι η θεματική εβδομάδα δίνει στους μαθητές την ευκαιρία ενημέρωσης από ειδικούς για σημαντικά ζητήματα μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και πιστεύοντας στη συνεργασία του σχολείου με τους γονείς αλλά και με επιστημονικούς και δημόσιους φορείς αφιέρωσε μεγάλο μέρος των φετινών του δράσεων στο θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας. Με πολλή και καλή ομαδική δουλειά από τονΣύλλογο των Καθηγητών,που για μια ακόμη χρονιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, καθώς και τη συμβολή και των ίδιων των μαθητών προσπαθήσαμε να πετύχουμε την ευαισθητοποίηση όλων σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Την Τετάρτη 17-4-19πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων η κεντρική εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας,ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και με τίτλο «πλοηγούμαστε …ασφαλώς». Στην εκδήλωση,την οποία χαιρέτισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τρείς σχετικές εισηγήσεις:

Η κ. Όλγα Γαλάνη, Αστυνόμος Β' Ειδικών Καθηκόντων Πληροφορικής, Τμήμα Καινοτόμων Δράσεων και Στρατηγικής, Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματοςπου ήρθε για το σκοπό αυτό από την Αθήνα, έκανε εισήγηση με θέμα  «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», κατά την οποία ανέπτυξε θέματα σχετικά με τον ρόλο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσον αφορά τις Διαδικτυακές απειλές, όπως η Διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων, το Sexting, το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyber bullying), οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τη χρήση των Smartphones, και αναφέρθηκε στις ενδεδειγμένες ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, και τα Διαδικτυακά παιχνίδια.

Ο κ. Βασίλης Μπούγλας, Ηλ/γοςΜηχ/κος &Μηχ/κος Η/Υ, ΕΔΙΠ Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, ανέπτυξε θέμα με τίτλο : «Εξέλιξη του διαδικτύου και η συμβολή του στην εκπαίδευση. Προστατεύω τα δεδομένα μου».

Η κ. Φανή Σακκά, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Προαγωγής Υγείας & Ψυχολογικής Υποστήριξης στην Κοινότητα, της Δ/νσης Υγείας, Π.Ε. Τρικάλων, Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας, Οικογενειακή Συστημική Θεραπεύτρια, Σύμβουλος Τοξικοεξαρτήσεων, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, ανέπτυξε το θέμα «Ας μιλήσουμε για το Διαδίκτυο: Η πορεία από τη χρήση στην εξάρτηση»

Στο κλείσιμο της ημερίδας έγινε από μαθητές μας, παρουσίαση έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο για την χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές του και οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα «θεατρικό χορευτικό» από δύο μαθήτριες με θέμα τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Διευθύντρια Δ/θμιας Εκ/σης κ. Βασιλική Κάκλα, η οποία τόνισε την συμβολή των γονέων στην ασφαλή και ορθή χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές. και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Άκης Αναστασίου. Ηκ. Όλγα Γαλάνη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνόμος Β' Ειδικών Καθηκόντων Πληροφορικής, Τμήμα Καινοτόμων Δράσεων και Στρατηγικής μίλησε για τους κινδύνους στο διαδίκτυο και το ρόλο των γονέων όσον αφορά την προστασία των παιδιών από αυτούς. Η κ. Φανή Σακκά από την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Τρικάλων μίλησε για τον εθισμό. όσον αφορά στη χρήση του διαδικτύου των smartphones και των διαδικτυακών παιχνιδιών. Παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Στυλιανός Μπιλιάλης καθώς και οι σύνδεσμοι της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα Τρίκαλα Ε. Καταραχιάς και Ε. Μπαλάφας, που ενημέρωσαν τους γονείς για τις δυνατότητες της υπηρεσίας τους.Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις των γονέων και σχετική συζήτηση.Επιχειρείν

Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου

Δημοφιλέστερα

Φυλακισμένος

Δυο χρόνια φυλακή σε γνωστό γυναικολόγο-μαιευτήρα των

Σε φυλάκιση δυο ετών, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το

Καλπάζοντας προς την νίκη

Καλπάζοντας προς την νίκη

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Χριστόφορος Ρόμπος σε ότι αφορά

Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

​Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Τρίκαλα - περιπατος - 01

Περιπατητική διαδρομή Κάστρου Τρικάλων: Ο δρόμος με τα

Η καθημερινότητα χωλαίνει στην πόλη των Τρικάλων. Γεγονός που

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

Στον δημοσιότητα έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης και το δεύτερο

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος Τρικκαίων

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος

Οι «μπίζνες» του δημάρχου «έφαγαν» ευθαρσώς την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης