Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εξαήμερη εκδρομή στις Δειναρικές Άλπεις και τα παράλια της Αδριατικής

Έξι μέρες θα διαρκέσει η νέα εξόρμηση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων στα δυτικά Βαλκάνια.

Η αναχώρηση προγραμματίζεται για την Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου (νωρίς το πρωί)  με τελικό προορισμό την όμορφη  Ποτγκόριτσα, πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου.

Σταθμεύσεις  θα κάνουμε  στο Πόγραδετς και τα Τίρανα.

Την Τετάρτη θα ταξιδέψουμε με το τρένο στο ορεινό Μαυροβούνιο για να φτάσουμε στην ακριτική πόλη Μπιέλο Πόλιε. Η σιδηροδρομική διαδρομή με τα 102 τούνελ  και τις 96 γέφυρες κόβει την ανάσα και είναι από τις ωραιότερες στην Ευρώπη.

Sveti Stefan island in Budva, Montenegro

Μετά την ξενάγηση στην ορεινή πόλη θα αναχωρήσουμε οδικώς για την πρωτεύουσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα.

Η Πέμπτη είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την πανέμορφη ιστορική πόλη του Σεράγιεβο.

Την Παρασκευή έχουμε το δεύτερο σιδηροδρομικό μας ταξίδι από το Σεράγιεβο στο Μόσταρ και πάλι διασχίζοντας κοιλάδες και φαράγγια  μέσα από τα βουνά.

Μετά από παραμονή δύο περίπου ωρών στο Μόσταρ θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για να γνωρίσουμε το Τσέτινιε την παλιά πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. Το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Μπούτβα.

Το Σάββατο θα ταξιδέψουμε στις Δαλματικές ακτές περνώντας από το νησί του Αγίου Στεφάνου, το λιμάνι του Μπαρ, το γραφικό Ούλτσιν για να φτάσουμε νωρίς το απόγευμα στο Δυρράχιο όπου θα κάνουμε και την τελευταία μας διανυκτέρευση.

Την  Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου θα γνωρίσουμε την παραλιακή Αλβανία με σταθμεύσεις στον Αυλώνα, τη Χιμάρα και τους Άγιους Σαράντα για να επιστρέψουμε αργά το βράδυ στα Τρίκαλα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6979553692 (Βασίλης Τριανταφύλλου).

Θα τηρηθεί όπως πάντα απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή