Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εξαιρετική μουσική βραδιά από ένα ανερχόμενο αστέρι

Μία υπέροχη μουσική βραδιά απόλαυσαν όσοι αψήφησαν την απόσταση και παρευρέθηκαν στο ρεσιτάλ πιάνου του Νικόλα Παππά, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Ο νεαρός σολίστ εκτέλεσε έργα των Μπετόβεν, Λιστ, Σοπέν και Μιχαηλίδη, ταξιδεύοντας το κοινό με το ταλέντο του, δείχνοντας πως έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Τον νεαρό πιανίστα και πρώην μαθητή του σχολείου παρουσίασε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων Βασιλική Λύτρα, πλέκοντας το εγκώμιο του νεαρού Νικόλα, ο οποίος θα ξεκινήσει το 2ο έτος των σπουδών του στο φημισμένο πανεπιστήμιο της Αυστρίας Mozarteum.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, ο νεαρός μουσικός εκτέλεσε την Σονάτα για Πιάνο No. 11 σε Σι ύφεση μείζονα, Op. 22 του Μπετόβεν, πριν παίξει το La campanella του Φραντζ Λιστ.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου η κα Λύτρα έκανε παρατήρηση για κάποια κινητά που ακούστηκαν στο πρώτο μέρος, όπως και για το συνεχές χειροκρότημα που διέκοπτε την ροή της εκτέλεσης των κομματιών, ο νεαρός σολίστ εκτέλεσε την Σονάτα για πιάνο Νο. 2 σε Σι ύφεση ελάσσονα, Op. 35 του Σοπέν, ενώ έκλεισε το πρόγραμμά του με το κομμάτι Sapphro’s Lyre του κύπριου συνθέτη Σόλων Μιχαηλίδη.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια, τόσο στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων για την διοργάνωση του ρεσιτάλ, όσο και στο ίδιο τον Νικόλα Παππά για την εξαίσια βραδιά που χάρισε στο, λιγοστό δυστυχώς, κοινό που παρευρέθηκε σε αυτό.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή