Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

Δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Μαγνησίας.
 
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Μαγνησίας.
 
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Μαγνησίας, συνελήφθησαν 3 άτομα, Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 19 έως 30, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της στέλεχος. 
 
Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε η εμπλοκή 3 ακόμη ατόμων, ηλικίας από 27 έως 29 ετών ως Μέλη της οργάνωσης.
 
Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης του Νόμου περί ναρκωτικών.
 
Εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των Μελών της, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018, με σκοπό την παράνομη αποκόμιση σημαντικών χρηματικών ποσών.
 
Στην κατοχή των δραστών, σε έρευνες σε οικίες με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, καθώς και σε ελέγχους σε οχήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 1 κιλό και 439,13 γραμμάρια χασίς, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές, 3 φιαλίδια και ένας φάκελος με αναβολικά – στεροειδή φάρμακα, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ, 25 κάρτες sim και 9 κινητά τηλέφωνα.  Επιπλέον, κατασχέθηκαν 4 ΙΧΕ αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δραστηριότητας.
 
Κατά τη διάρκεια των ερευνών και εκτός πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν 2 άτομα (25χρονη και 54χρονος), κατηγορούμενοι για παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, αντίστοιχα.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή