Εξάρθρωση κυκλώματος που μετέφερε χημικά προϊόντα για νοθεία καυσίμων

Κύκλωμα, το οποίο μετέφερε χημικά προϊόντα από τη Βουλγαρία με σκοπό τη νοθεία καυσίμων, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, συλλαμβάνοντας προχθές τρία άτομα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 24 και 49 ετών, καθώς και ένας 56χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί τους, ηλικίας 34 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκε μετά από έρευνα στα Άνω Λιόσια Αττικής αποθηκευτικός χώρος, στον οποίο ο 24χρονος και ο 56χρονος, από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν δημιουργήσει ειδική εγκατάσταση (δεξαμενές, σωληνώσεις για μετάγγιση καυσίμων) για την ασφαλή αποθήκευση χημικών προϊόντων, που προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, τα χημικά προϊόντα μεταφέρονταν με βυτιοφόρο σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Αττικής, όπου γινόταν η μετάγγισή τους στις δεξαμενές του.

Στην παραπάνω αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 33.500 λίτρα μείγματος διαλυτών, το οποίο εμπίπτει στον Τελωνειακό Κώδικα.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ΙΧΕ αυτοκίνητο, ΙΧ φορτηγό με επικαθήμενο, 41 πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων η καθεμιά, 7 πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 5.000 λίτρων η καθεμιά, 3 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 450 ευρώ και 750 λέβα Βουλγαρίας.

Επιπλέον, σε ταυτόχρονο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας του 34χρονου συνεργού των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση ειδικού λογισμικού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του συστήματος εισροών – εκροών, με το οποίο επιτυγχάνονταν η αλλοίωση των ενδείξεων και δεδομένων του συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη ο 49χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του πρατηρίου υγρών καυσίμων, ενώ κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Κατά την αστυνομία, οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 32.320 ευρώ.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή