Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα με …πλοκάμια και στην Λάρισα

Σπείρα που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα εξάρθρωσε η αστυνομία και για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 25 ετών.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος μετέβη σε περίπτερο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου προέβη σε αγορά προϊόντων από περίπτερο, προσκομίζοντας ως γνήσιο, παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, τόσο σε όχημα που είχε ενοικιάσει, όσο και στην κατοχή του, 24 παραχαραγμένα νομίσματα των 50 ευρώ και το συνολικό χρηματικό ποσό των 900 ευρώ περίπου.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε προμηθευτεί από τον 25χρονο συνεργό του παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, προκειμένου να τα θέσει σε κυκλοφορία και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος από τα χρήματα που θα λάμβανε ως ρέστα, έπειτα από σχετικές συναλλαγές.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εντόπισαν τον 25χρονο συνεργό και έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του σε περιοχή της Λάρισας, κατέσχεσαν 8 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ, ως προερχόμενο από την ανωτέρω παράνομη δραστηριότητα που βρέθηκε στην κατοχή του.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή