Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εξελίξεις με τη λίστα του αίσχους, για την Ελληνο – Αζερική φιλία

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Μετά την ηχηρή παραίτηση Χαρακόπουλου, θέλησα να μάθω τι συνέβη με τους άλλους δυο βουλευτές που τελούσαν υπό παραίτηση. Τηλεφώνησα στον κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον ρώτησα αν ισχύει η παραίτηση που ακούστηκε ότι έχει υποβάλει. Με διαβεβαίωσε πως παραιτήθηκε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν τα γεγονότα στην Αρμενία και μετά το θόρυβο που υπήρξε με την περιβόητη λίστα των 24 βουλευτών, για τη φιλία μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Ελλάδας.

Μαζί με τον κύριο Μπογδάνο παραίτηση υπέβαλε και ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ κ. Χρήστος Δεμερτζόπουλος. Οι παραιτήσεις τους υποβλήθηκαν προφορικά στο Γενικό Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Ο κ. Καλαφάτης απ’ ότι έμαθα από το ρεπορτάζ, στη συνέχεια επικοινώνησε αμέσως με το Υπουργείο Εξωτερικών όπου τους έθεσε το θέμα. Θορυβημένοι στο υπουργείο εξωτερικών από τη δυσάρεστη γι’ αυτούς εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα, του ζήτησαν να μην κάνει δεκτές τις παραιτήσεις τους μέχρι νεωτέρας. Εκείνος προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και να τους πείσει να κάνουν πίσω. Κρίμα γιατί είναι και Μακεδόνας και περιμέναμε να έχει μεγαλύτερες ευαισθησίες σε τέτοια θέματα.

Δυστυχώς, πέσαμε έξω και σ’ αυτό.

Ο κ. Μπογδάνος με διαβεβαίωσε, ότι έχει παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της επιτροπής και έχει ζητήσει την οριστική διαγραφή του από αυτή. Σε περίπτωση όμως που δεν γίνει δεκτή, μου ζήτησε να δημοσιεύσω ότι δεσμεύεται όχι μόνο έναντι των Αρμενίων στην Ελλάδα, αλλά έναντι όλων, να μην συμμετάσχει ποτέ ξανά σε καμία εκδήλωση ή συνεδρίασή της συγκεκριμένης επιτροπής.

Στο υπουργείο εξωτερικών του κυρίου Δένδια, βλέπετε δεν θέλουν να χαλάσουν το κλίμα που πιστεύουν ότι έχουν φτιάξει με την Τουρκία, μιας και το Αζερμπαϊτζάν είναι προστατευόμενη χώρα και πιστός σύμμαχός της.

Απ’ την άλλη πάλι, είναι και πολλά τα λεφτά του Αζερμπαϊτζάν που ξοδεύονται για δημόσιες σχέσεις στην Ελλάδα και κανείς τους δεν θέλει να τα χάσει, τουλάχιστον από τους εναπομείναντες βουλευτές στην επιτροπή φιλίας. Και οι βουλευτές άνθρωποι είναι και ακολουθούν τα κελεύσματα του Μαμωνά. Προσκυνούν το θεό του χρήματος.

Κανέναν απ’ όσους συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή δεν άφησε το Αζερμπαϊτζάν όλα αυτά τα χρόνια παραπονεμένο. Τι, Eurovison απόλαυσαν οικογενειακώς, τι Γκραν Πρι στο Μπακού σε θέσεις VIP και άλλα πολλά, που για τους κοινούς θνητούς είναι άπιαστα όνειρα. Όχι ότι προσωπικά είχα κανένα καημό να πάω σ’ αυτό τον τόπο, αλλά για πολύ κόσμο να είστε σίγουροι, πως είναι όνειρο θερινής νυκτός, ακόμη κι ένα ταξίδι στη στέπα του Μπακού.

Από τους 13 βουλευτές της Ν.Δ, οι τρεις είδαμε να ευαισθητοποιούνται και να παραιτούνται, οι υπόλοιποι 11, μαζί με άλλους 11 των υπόλοιπων «προοδευτικών» δυνάμεων ποιούν τη νήσσαν.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ, ούτε καν σκέφτηκαν να παραιτηθούν. Κρύφτηκαν πίσω από το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τους παραιτηθέντες της Ν.Δ και λούφαξαν για να μη τους πάρει το ποτάμι. Και νομίζουν ότι θα γλιτώσουν. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του Ελληνικού λαού, που κάθονται ακόμη για το ατομικό τους συμφέρον και μόνο, σε μια επιτροπή της ντροπής, που η ύπαρξή της είναι κόντρα στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή