Εξετάσεις Πιστοποίησης Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας Αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλίας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν την Κυριακή 17/2/2019 στο 1ο ΕΚ Λάρισας και 3ο ΕΚ Λάρισας οι εξετάσεις πιστοποίησης 217 αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας Β΄Φάσης των ΕΠΑ.Λ. της Θεσσαλίας. 
 
Στα εξεταστικά κέντρα παρευρέθηκαν η κ. Ελένη Αναστασοπούλου Περιφερειακή  Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και οι Υπεύθυνες Μαθητείας κ. Άννα Κοκκάρα από την ΠΔΕΘ και κ. Βάγια Γκουμότσιου από την ΔΔΕ Λάρισας. Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσηςαναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή των εκπαιδευτικών τόσο στην υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ, όσο και στην διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης.Αξιοπρόσεκτο ήταν το γεγονός της παρουσίας εκπαιδευτικών που υλοποιούν τη μαθητεία, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από τα εξεταστικά κέντρα μαζί με τους απόφοιτους μαθητευόμενους τους για να τους στηρίξουν και να τους συμπαρασταθούν. 
 
Ο θεσμός που έθεσε σε εφαρμογή το ΥΠΠΕΘ  από το 2017χαίρει της αποδοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητευομένων στη Θεσσαλία, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή τωνυποψηφίωνστις εξετάσεις πιστοποίησης.
 
Με την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν  Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, από τον ΕΟΠΠΕΠ, αναβαθμίζοντας το πτυχίο του ΕΠΑ.Λ. 
 
Να σημειώσουμε ότι το εξεταστικό κέντρο της Θεσσαλίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας για τις εξετάσεις πιστοποίησης τουΜεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. Οι απόφοιτοι της Θεσσαλίας εξετάστηκαν για το Θεωρητικό μέρος στο 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας. Για το Πρακτικό μέρος  στο 1ο Εργαστηριακό ΚέντροΛάρισας εξετάστηκανοι ειδικότητες:
 
1. «Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών»
2. «Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής»
3. «Τεχνικός Οχημάτων»
4. «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων»
5. «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων»
6. «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών»
7. «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού»
 
Στο 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Λάρισας για το Πρακτικό μέρος εξετάστηκαν οι ειδικότητες: 
 
1. «Βοηθός Νοσηλευτή»
2. «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων»
3. «Βοηθός Φυσικοθεραπευτή»
4. «Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής»
5. «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής»


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή