Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«εξίσωση@ζωείν»

Συνεργασία για δωρεά μυελού των οστών από Δ. Τρικκαίων και Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας

Μια νέα κίνηση, ένα «Δίκτυο Ζωής» υλοποιεί το τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου Τρικκαίων με τη συνεργασία της Μονάδας Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Γ. Ν Τρικάλων. πρόκειται για το Δίκτυο «εξίσωση@ζωείν», που αποτελεί μια προσπάθεια ενίσχυσης των μηνυμάτων που αφορούν σε θέματα υγείας που αφορούν όλους και όλες. Η κίνηση αυτή συστήνεται σε τρικαλινούς/ες με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, στις 15 Φεβρουαρίου. Παρουσιάζει το λογότυπό του «που θα πρέπει να μπει στις καρδιές όλων», τονίζεται σε σχετικό μήνυμα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει:

«Η κίνηση αυτή δημιουργείται με σκοπό ενημέρωση , πληροφόρηση και δράσεις πάνω σε θέματα υγείας κυρίως, με πρωταρχική όλων την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών.

Όραμά μας, όλοι οι 18 – 45 ετών ενήλικες να γίνονται εθελοντές δότες μυελού των οστών και να σώζουν ζωές.

Αρωγούς και μετόχους σε όλα τα παραπάνω θέλουμε κάθε έναν και κάθε μία που μπορεί να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση ως πολίτης, ως σύλλογος, ως υπηρεσία, ως οργάνωση, ως επιχείρηση, ως κάθε φορέας.

Με την εμπειρία ετών μέσα από ποικίλες εθελοντικές δράσεις υπάρχει η διαπίστωση πως οι πολίτες και η κοινωνία «απαιτούν» την παρουσία εξειδικευμένων πολιτών σε διάφορα θέματα αλλά ταυτόχρονα και τη δική τους κινητοποίηση ως προσωπική τους ανάγκη».

Και συνεχίζει το μήνυμα, το οποίο συνυπογράφουν, ο Μιχάλης Λάππας, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Εθελοντισμού και η Βέρα Μπαλαμίτσα, Υπεύθυνη Εθελοντικής Δωρεάς  Μυελού Οστών:

«Χρειάζεται να γίνουμε όλοι μια παρέα που θα δίνει αλλά ταυτόχρονα θα παίρνει χαρά, εμπιστοσύνη, χαμόγελα και αίσθημα ολοκλήρωσης ταυτόχρονα με πραγματική προσφορά.

Στη συνεργασία λοιπόν αυτή μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων , τμήμα Εθελοντισμού και της Μονάδας Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Γ. Ν Τρικάλων περιμένουμε να είστε κοντά μας, τις ιδέες σας και ευελπιστούμε η πόλη, ο Νομός και ίσως όλη η Θεσσαλία να κορυφώσει τα όνειρά της σε σχέση με την κοινωνική αλληλεγγύη και να διαπρέψει».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή