Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών για δήθεν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 4 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών που διαπράχθηκαν στην Λάρισα.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονης και 50χρονου.
 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι 2 προαναφερόμενοι, προσποιούμενοι την οικονομική σύμβουλο παροχής υπηρεσιών-μελετών επενδυτικών προγραμμάτων και τον συνεργάτη της αντίστοιχα, με το πρόσχημα της κατάθεσης αιτήσεων για χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά και την περαιτέρω μεσολάβησή τους στην αρμόδια δημόσια Υπηρεσία για την έγκρισή τους, κατάφεραν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.   
 
Εξακριβώθηκε ότι οι 2 δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από το Μάρτιο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018, χρησιμοποιώντας την προαναφερόμενη μέθοδο, εξαπάτησαν 4 πολίτες και τους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ, ως προκαταβολή για τη σύνταξη-κατάρτιση και κατάθεση σχετικών φακέλων.
 
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή