Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις εκβιαστών στην Λάρισα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις εκβίασης σε βάρος τεσσάρων ατόμων.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε Ελλήνων, ηλικίας 45, 47, 48, 50 και 52 ετών, για το αδίκημα της εκβίασης.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από τις 18 Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου, δύο από τους δράστες, ηλικίας 45 και 50 ετών, απαίτησαν τηλεφωνικά από δύο άτομα, ηλικίας 30 και 60 ετών, υπό την απειλή χρήσης σωματικής βίας και πρόκλησης βλάβης περιουσίας, την καταβολή στον 52χρονο συνεργό τους (ηθικό αυτουργό) αρχικά του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ και στη συνέχεια των 20.000 ευρώ, ως οφειλή για προγενέστερη επαγγελματική συνεργασία μεταξύ τους.

Υπό τον φόβο των συνεχιζόμενων εκβιασμών, ο 60χρονος εξαναγκάστηκε στις 9 Ιουνίου να καταβάλει στον 52χρονο το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Επιπλέον, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 4 έως τις 13 Ιουλίου, τέσσερις από τους προαναφερόμενους δράστες απαίτησαν τηλεφωνικά από 47χρονο, με τη χρήση ίδιων απειλών, να καταβάλει σε 67χρονο το χρηματικό ποσό των 9.600 ευρώ, ως οφειλή για προηγούμενη εμπορική συναλλαγή μεταξύ τους.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον 67χρονο και αρχικά απαίτησαν από αυτόν την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να μεσολαβήσουν για να του καταβληθεί άμεσα το οφειλόμενο ποσό, ενώ στη συνέχεια τον απείλησαν να τους καταβάλει χρήματα, θεωρώντας ότι έλαβε το ποσό από τον 47χρονο.
 
Χθες το πρωί στη Λάρισα εντοπίστηκαν τρεις από τους δράστες, ηλικίας 45, 50 και 52 ετών, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή