Εξόρμηση της Τροχαίας με 12 συλλήψεις

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν 1.441 άτομα και 1.297 οχήματα.

Προσήχθησαν 19 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 12 άτομα και συγκεκριμένα 5 Έλληνες και 1 Πακιστανός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,  1 Έλληνας για παράβαση του νόμου περί όπλων, 1 Έλληνας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 1 Αλβανός για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, 1  Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και 2 Αλβανοί για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν 397 παραβάσεις και συγκεκριμένα 392 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ήτοι 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 2 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 8 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 7 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 3 για ΚΤΕΟ, 82 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 5 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 4 για μέθη και 277 λοιπές παραβάσεις), 1 παράβαση του νόμου περί όπλων, 1 παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 1 παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και 2 παραβάσεις για του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και 36 φυσίγγια, μικροποσότητα κατεργασμένου χασίς και 873 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.  
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή