Εξόρμηση της Τροχαίας με 388 πρόστιμα

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν 1.179 άτομα και 1.019 οχήματα.

Προσήχθησαν 23 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 19.

Συγκεκριμένα 14 Έλληνες για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 1 Έλληνας για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, 2 Έλληνες για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και 2 Έλληνες σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της παράβασης του νόμου περί επιταγών.

Βεβαιώθηκαν 392 παραβάσεις και συγκεκριμένα 388 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ήτοι 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 3 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 16 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 9 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 6 για ΚΤΕΟ, 74 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 7 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για μέθη και 266 λοιπές παραβάσεις), 1 παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, 2 παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και 1 παράβαση για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν 230 πακέτα τσιγάρων και 15 συσκευασίες με 750 γραμμάρια καπνού, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, καθώς και είδη παρεμπορίου.   

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.  
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή