Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εξόρμηση της Τροχαίας με …366 πρόστιμα

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν 1.681 άτομα και 1.243 οχήματα.

Προσήχθησαν 35 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 15 άτομα και συγκεκριμένα 4 Έλληνες για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 5 Έλληνες για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 4 Έλληνες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 1 Αλβανός καθώς και 1 Πακιστανός  για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν 372 παραβάσεις και συγκεκριμένα 366 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ήτοι 1 για παραβίαση προτεραιότητας, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 4 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 21 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,1 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 12 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 7 για ΚΤΕΟ, 59 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 8 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 4 για φθαρμένα ελαστικά, 9 για μέθη και 238 λοιπές παραβάσεις), 4 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και 2 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν 3.138,31 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των (195) ευρώ, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.  
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή