Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έχουν να διαλέξουν μεταξύ έντιμης ήττας και πολιτικής συντριβής…

Όσο πλησιάζουμε προς τον Αύγουστο, όσο θα πληθαίνουν τα εκλογικά σενάρια, τόσο θα γινόμαστε μάρτυρες της μάχης μέχρις εσχάτων, των «δυνάμεων του Καλού» (Κυβερνώντες), εναντίον του «κακού» (Αντιπολίτευση), με στόχευση την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και  την επόμενη μέρα. 

Η κυβέρνηση αυτοεγκλωβιζεται σε σενάρια, υποθέσεις και….. συνωμοσιολογίες.

Ανακαλύπτει το… «μεγαλύτερο» σκάνδαλο της «μεταπολίτευσης» (Νοvartis) , που αποδεικνύεται μια «φωτοβολίδα» που στοχεύει στην πολιτική εξόντωση και «ομηρία» των πολιτικών της αντιπάλων, παρά στην αποκάλυψη των αυτουργών και ενόχων.

Ανακαλύπτει «μαύρο μέτωπο» εναντίον της, στο οποίο συνυπάρχουν όλοι οι πολιτικοί της αντίπαλοι, το κομμάτι των ΜΜΕ που δεν «αλώθηκε» και δεν συμβιβάστηκε μαζί της.

Και φυσικά πίσω από όλα αυτά, πρέπει να είναι-πάντα- ο… Κυριάκος Μητσοτάκης, η Μαρέβα, κάποιες Offshore, λίγο Βενιζέλος κ.λ.π.
Με «ενορχηστρωτή» φυσικά, τον κατεξοχήν «Εκπρόσωπο» της «διαπλοκής» Ευάγγελο Μαρινάκη. Χωρίς «διαπλοκή» δεν δένει το γλυκό…
Αυτός που μέχρι πρότινος, υπήρξε «προνομιακός» και όχι μόνο συνομιλητής του  Μεγάρου Μαξίμου, τώρα είναι ο φανατικότερος αντίπαλος της συγκυβέρνησης.

Το φως και το σκοτάδι. Το χθες και το αύριο…

Απέναντι σε όλες αυτές τις δυνάμεις του «κακού», παλεύει το «παιδί του λαού» ως άλλος…. Νίκος Ξανθόπουλος, οποίος πονάει πραγματικά τον λαό, δεν του είπε ποτέ ψέματα απλά είχε μερικές… «αυταπάτες».

Πότε κάνει επίθεση γοητείας στο «Κίνημα Αλλαγής» και στην Πρόεδρο του Φώφη Γεννηματά και πότε κάνει σκληρή επίθεση εναντίον της, όταν πάει κόντρα στις στοχεύσεις και στα σχέδια του. Μοναδικός σκοπός τους, η πάση θυσία διατήρηση των κεκτημένων.

Μέλημά τους, η μακροημέρευση στην εξουσία. Όπλο τους ο καταγγελτικός λόγος, η διαίρεση του λαού σε «προοδευτικούς» και «οπισθοδρομικούς» σε «ανθρώπους του λαού» και σε «υπηρέτες του κεφαλαίου».

Νομίζουν ότι επειδή με τα τερατώδη ψεύδη τους και το απύθμενο πολιτικό τους θράσος ξεγέλασαν δυο φορές τους πολίτες, θα τους ξεγελάσουν και πάλι. Είναι όμως βαθιά νυχτωμένοι. Οι πολίτες ήδη, τους γύρισαν την πλάτη.

Είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» ο Πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Λέσβο.  Στο νησί που του είχε δώσει μεγάλη πλειοψηφία, στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα, να κλαις….

Τα προϊόντα της  πλατείας Συντάγματος και των «αγανακτισμένων» αυτοί που θα έσκιζαν τα Μνημόνια, αυτοί που θα διέγραφαν μονομερώς το χρέος, είναι τώρα «όμηροι» των μνημονίων.

Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν, όσα τεχνάσματα και να μετέλθουν, ξέρουν τι τους περιμένει στις εκλογές. Το πολιτικό τους τέλος, έρχεται. Όπως κατά τρόπο θορυβώδη ανέβηκαν στην εξουσία, έτσι θα είναι θορυβώδες και το πολιτικό τους τέλος.

Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν, τόσο καλύτερα για αυτούς και τον τόπο. Έστω και τώρα, ας φύγουν με κοινοβουλευτική και κοινωνική ευπρέπεια. Ας μη συνεχίσουν να διχάζουν τον Ελληνικό λαό.

Έχουν να διαλέξουν μεταξύ έντιμης ήττας και πολιτικής συντριβής.

Η επιλογή, δική τους…..
Ηλίας Βλαχογιάννης
πρ Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων.
 

 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή