Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εξπρές παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιώτες από τη κυβέρνηση της Ν.Δ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο συντοπίτης Υπουργός κ. Σκρέκας, πιστοί στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, επιχαίρουν για την παράδοση πλειοψηφικού μεριδίου της ΔΕΗ σε ιδιώτες ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στο ρεύμα που απειλεί τη βιωσιμότητά τους.

Κατάφεραν μάλιστα να ολοκληρώσουν με διαδικασίες εξπρές την παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιώτες, σε λιγότερο από ένα μήνα και αποφεύγοντας τη βάσανο της Βουλής.

Δεν επιδεικνύουν όμως την ίδια σπουδή για την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την όποια, πενιχρή επιδότηση για να ελαφρύνει έστω και λίγο τους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια στην ενέργεια που παραμένει στα συρτάρια των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών δύο (2) σχεδόν μήνες μετά την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Είναι ξεκάθαρες οι προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη, εξπρές το ξεπούλημα, καθυστέρηση στη στήριξη των καταναλωτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της κρίσης ακρίβειας.

Χαρακτηρίζει δε ως αλλαγή σελίδας την ιστορική όντως απώλεια της πλειοψηφίας του Δημοσίου στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η οποία μετά από εβδομήντα (70) και πλέον χρόνια ιστορίας δεν είναι πλέον Δημόσια.

Όμως ο Δημόσιος χαρακτήρας της ήταν αυτός που επέτρεψε την επέκταση του δικτύου και την πρόσβαση όλων των πολιτών στην ελληνική επικράτεια στο αγαθό του ηλεκτρισμού.

Αυτή είναι λοιπόν η αλλαγή σελίδας, η παράδοσή της σε ιδιωτικά συμφέροντα με τη ΔΕΗ να χάνει τον κοινωφελή και αναπτυξιακό της χαρακτήρα.

Η στρατηγική Μητσοτάκη για μία ΔΕΗ χωρίς το Δ, δηλαδή το δημόσιο, για την οποία πανηγυρίζει με περίσσιο θράσος, ξεπερνά ακόμη και τις χειρότερες προβλέψεις των μνημονίων.

Είναι προκλητικό να πανηγυρίζει κάποιος που ξεπουλάει τα ασημικά της χώρας και την πολύτιμη περιουσία της, επειδή οι επενδυτές σπεύδουν να αποκτήσουν το μερίδιο που το Δημόσιο εκχωρεί μαζί με την πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο.

Οι ευθύνες όμως για το έγκλημα αυτό παραμένουν, για τις οποίες η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή