Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευαγγελισμός, ο Θεός καθορίζει την πορεία της ιστορίας

Πολλοί διαβάζοντας διάφορα άρθρα χωρίς σοβαρά επιχειρήματα στο διαδίκτυο φοβούνται πως οι σκοτεινές δυνάμεις, όπως η μασονία, έσπειραν τον κορονοϊό για να καταργήσουν την ελευθερία μας ή για να χτυπήσουν την οικονομία της Κίνας. Πολλές ανοησίες ακούγονται και γράφονται στις ημέρες μας.

Η πανδημία αυτή είναι μια παιδαγωγία του Θεού λόγω των πολλών μας αμαρτιών. Αιτία των δεινών του ανθρωπίνου γένους δεν είναι ο Θεός αλλά η κακή χρήση της ελευθερίας που οδηγεί σε έναν τρόπο ζωής που κυριεύεται από θανάσιμα πάθη όπως είναι η ομοφυλοφιλία, η παιδεραστία, ο πανσεξουαλισμός, η πορνεία, η μοιχεία και τόσα άλλα που θεωρεί ο σύγχρονος άνθρωπος κατά φύση ενώ είναι παρά φύση.

Σκεφτήκατε με τον καθολικό μας αποκλεισμό στα σπίτια πόσες λιγότερες αμαρτίες γίνονται; Θα πω ένα μόνο παράδειγμα. Με την απαγόρευση των καρναβαλιών σε όλον τον κόσμο και την χώρα μας αποφεύχθηκαν εκατομμύρια εκτρώσεις.

Δώρο του Θεού είναι ο θάνατος και η συντέλεια του κόσμου οπότε και θα πάψει να υπάρχει η αμαρτία. Τότε όσοι θα βρεθούν στον Παράδεισο θα γεύονται αυτό που γεύονται οι δίκαιοι σ’ αυτή  την ζωή, την ηρεμία της συνειδήσεως, την αγάπη και την κοινωνία των αγαπημένων τους προσώπων, του Θεού και των Αγίων. Όσοι πάλι βρεθούν στην κόλαση απλά θα υποφέρουν διότι δεν θα μπορούν να ικανοποιήσουν τα πάθη τους αλλά ούτε και να σηκώσουν το κεφάλι τους στον Θεό και τους συνανθρώπους τους.

Οι αρρώστιες είναι εισιτήρια για τον Παράδεισο. Ειδικά οι αρρώστιες οι οποίες μας δίνουν ένα περιθώριο χρονικό για μετάνοια, όπως ο καρκίνος και ο κορονοϊός, γίνονται αιτία πολλοί άνθρωποι να σώσουν την ψυχή τους και να κερδίσουν την αιώνια ζωή. Ο χριστιανός δεν φοβάται καμιά αρρώστια. Ο απόστολος Παύλος μας λέγει πως ποτέ ο Θεός δεν επιτρέπει μια δοκιμασία την οποία δεν μπορούμε να σηκώσουμε.

Πού όμως κολλά με όσα λέμε ο τίτλος του άρθρου; Ευαγγελισμός, σήμερα αποδεικνύεται πως οι φυσικοί νόμοι υποκλίνονται στον πνευματικό νόμο. Την μέρα του Ευαγγελισμού ανατρέπεται όλη η ανθρώπινη ιστορία. Η Παναγιά μας, μια δεκαπεντάχρονη κοπέλα, συλλαμβάνει τον Υιό του Θεού και Σωτήρα του κόσμου εκ Πνεύματος Αγίου και παραμένει παρθένος. Όποιος πιστεύει και εφαρμόζει το Ευαγγέλιο ως τρόπο ζωής δεν φοβάται ούτε την αμαρτία, ούτε τον διάβολο, ούτε τον θάνατο, ούτε κάποια αρρώστια.

Ένας φίλος μου εξομολογήθηκε πως πέρυσι είχε μια ίωση για εννέα ημέρες με υψηλό πυρετό. «Δεν άντεχα άλλο μέσα στο σπίτι. Είχα πέντε χρόνια να αρρωστήσω. Λέγω ένα βράδυ, άγιε Παΐσιε κάνε με καλά και ‘γω αύριο θα ανάψω ένα κερί στον τάφο σου. Την άλλη μέρα το πρωί έπεσε ο πυρετός. Πήρα το αυτοκίνητο και την οικογένειά μου και από τα Τρίκαλα πήγα και άναψα το κερί στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης στον Τάφο του». Πολλά θαύματα γίνονται καθημερινά από τους Αγίους μας σε όποιον με πίστη τους επικαλείται.

Πολλοί πάλι παραπονούνται ότι χάνουν τον Εκκλησιασμό και την Θεία Κοινωνία τέτοιες μεγάλες εορτές. Εγώ πάλι δεν θεωρώ πως κοινωνώ αξίως κάθε Κυριακή ή μεγάλη εορτή ως ιερέας. Ας δούμε ως επιτίμιο του Θεού και αυτή την ακούσια αποχή από τα Άγια Μυστήρια διότι σπανίως οι πνευματικοί σήμερα βάζουμε επιτίμια και όταν σπάνιες φορές τα βάζουμε οι πιστοί κατεβάζουν τα μούτρα τους και μας θεωρούν αυστηρούς. Στο παράπονο αυτό των πιστών εγώ, ίσως κάμω λάθος, βλέπω πολύ εγωισμό ή στην καλύτερη περίπτωση κάποια εξοικείωση με την Θεία Κοινωνία.

Ας κάνουμε υπομονή, έρχεται η Ανάσταση. Ας συμπαρασταθούμε σ’ αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου, τους γιατρούς και τους νοσοκόμους, ας σεβαστούμε τους ηλικιωμένους, ας αγωνιστούμε όλοι μαζί να μην γίνουμε Ιταλία και Ισπανία, όπου πηγαίνουν στην άλλη ζωή άκλαυτοι και μακρυά από τους συγγενείς τους χιλιάδες άνθρωποι. Αυτό δεν γινόταν ούτε στους παγκόσμιους πολέμους.

 

πρωτ. Αθανασίου Τύμπα, Θεολόγου-Μουσικού

 

Ας μάθουμε να κάνουμε και λίγο υπακοή στις αποφάσεις της Ιεράς μας Συνόδου. Ο ζηλωτισμός συχνά είναι εγωισμός. Το μέλλον μας εξαρτάται από την μετάνοιά μας και όχι από το πόσες φορές θα κοινωνήσουμε. Το κακό θα φύγει το συντομότερο αν πέσουμε όλοι μαζί μέσα στα σπίτια μας στα γόνατα με ταπείνωση και πούμε εκατομμύρια φορές: «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς», «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησέ μας τους αμαρτωλούς». Μετά τον Ευαγγελισμό έρχονται τα Άγια Πάθη αλλά και η Ανάσταση του Κυρίου μας!

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή