Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ευχαριστήρια Επιστολή έστειλε Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Βουλευτή κ. Γιώργο Κωτσό»

Η παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», σχετικά με τη διευθέτηση του ζητήματος τακτοποίησης των οργανικών θέσεων των κληρικών, αποτέλεσε την αφορμή για να παραλάβει από τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ευχαριστήρια επιστολή, μετά από ανάγνωση της παρέμβασης του κ. Κωτσού και ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής κατά την ομιλία του στο Σχέδιο Νόμου είχε αναφέρει σχετικά με το άνωθεν ζήτημα:

«Και εδώ να σημειώσω και μια εκκρεμότητα που έρχεται να λύσει η Υπουργός -και μπράβο σας, κυρία Υπουργέ- από το 1947 όσον αφορά τους ιερείς. Τότε είχε προβλεφθεί ως ανταποδοτικότητα από το ελληνικό κράτος για την εκχώρηση μεγάλου τμήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας προς το ελληνικό κράτος η δημιουργία έξι χιλιάδων οργανικών θέσεων ιερέων. Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα με προεδρικά διατάγματα αυτές οι θέσεις αυξήθηκαν σε οχτώ χιλιάδες τριακόσιες. Και έρχεται το σημερινό νομοσχέδιο επί της ουσίας να νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία χωρίς να επιβαρύνει στο παραμικρό τον κρατικό προϋπολογισμό. Διότι ούτως η άλλως οι οκτώ χιλιάδες τριακόσιοι ιερείς καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.»

          Η Ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος:

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή