ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ»

Το 2020 είναι μια χρονιά που σημάδεψε ολόκληρη την ανθρωπότητα και θα αποτελέσει ενδεχομένως σταθμό στη σύγχρονη ιστορία. Έναν διαχωριστικό σταθμό ανάμεσα στην προ κορονοϊού και στην μετά κορονοϊού εποχή. Το 2020, η χρονιά που διανύσαμε, χωρίς να έχει γίνει κάποιος Παγκόσμιος Πόλεμος, κατέρρευσε ο μύθος μιας υπερσύχρονης και προηγμένης κοινωνίας, η οποία έχει  για όλα λύσεις, έτοιμες λύσεις, μιας απεριόριστης και αχαλίνωτης δυνατότητας απόλαυσης των ατομικών δικαιωμάτων και προσωπικών ελευθεριών. Ήρθε λοιπόν ένας αόρατος ιός, ο Covid 19, και γκρέμισε όλα τα είδωλα του υπερόπτη υπερανθρώπου.

Η πανδημία αυτή, ξεσκέπασε την κυριαρχία του ανθρώπου, φορώντας σε όλη την οικουμένη τη μάσκα, για προστασία από τον φονικό ιό και συγχρόνως προτάσσοντας ως προϋπόθεση ζωής, την στέρηση κάθε ατομικού δικαιώματος, και το χειρότερο κλόνισε την εμπιστοσύνη της ανθρωπότητας σε μεγάλο βαθμό, απέναντι σε θεσμούς και σε πρόσωπα, ανοίγοντας έτσι έναν δρόμο σε θεωρίες συνωμοσίας και ακραίων αντικοινωνικών συμπεριφορών και συγχρόνως δημιούργησε μία νέα παγκόσμια κρίση, με πνευματικές, οικονομικές, κοινωνικές αλλά και πολιτισμικές επιπτώσεις.

Ο Θεός, όμως, που αγαπάει τον άνθρωπο, έφερε και πάλι μπροστά μας, τον νέο χρόνο, το 2021. Αυτόν τον χρόνο, λοιπόν, καλούμαστε όλοι μας μετά από την λαίλαπα του φονικού ιού, να φανερώσουμε στην κοινωνία που ανατέλλει, την αγάπη του Θεού, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να γιατρέψει ολόκληρη την οικουμένη από τις πληγές της και τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, από τα τραύματα του. Η ανθρωπότητα τραυματισμένη και μετρώντας ήδη τις πληγές της, έχει μπροστά της μια μοναδική πρόκληση, να πάψει να αναζητά το νόημα της ζωής στην κυριαρχία και στην δύναμη, στην αλαζονεία και την ατομοκρατία, τον ναρκισσισμό και την επιπολαιότητα. Ωστόσο, οφείλει να αναζητήσει το νόημα της ζωής στην αγάπη του Θεού, έτσι ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο με κοινωνική υπευθυνότητα και συνείδηση.

Το 2021 καλούμαστε να τελέσουμε ένα μεγαλοπρεπές μνημόσυνο τιμής και ευγνωμοσύνης για την επέτειο των 200 ετών, από την Εθνική παλιγγενεσία και από την Επανάσταση του 1821. Και εάν το 1821 είχε τους δικούς του επώνυμους και ανώνυμους ήρωες για τους οποίους μιλάει ολόκληρη η ανθρωπότητα, το 2021 έχει κι αυτό τους δικούς του ήρωες τους δικούς του επώνυμους κι ανώνυμους Ήρωες και δεν είναι άλλοι, από το υγειονομικό προσωπικό της πατρίδος μας, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη ζωή και με πίστη στο Θεό και αγάπη στο συνάνθρωπο επιτελεί το χρέος του, προς την κοινωνία και την πατρίδα.

Σε όλα αυτά τα ΑΞΙΟΤΙΜΑ πρόσωπα, τα στελέχη της τοπικής αλλά και ολόκληρης της ελληνικής υγειονομικής κοινότητας, ανεξαρτήτως ειδικότητας, που υπηρετούν και διακονούν με αυταπάρνηση και θυσία τον ασθενή συνάνθρωπό τους, σε όλους, λοιπόν, αυτούς τους σύγχρονους ήρωες και σε όλες τις σύγχρονες ηρωίδες, που με τη βοήθεια του Θεού έσωσαν  και συνεχίζουν να σώζουν ζωές, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», καθώς και όλα τα μέλη του, θέλουμε αφού πρώτα τους ευχαριστήσουμε, όλους μαζί αλλά και τον καθένα προσωπικά και να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2021!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή