Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευκαιρία σε 21χρονο στον Βόλο για να μην πάει στην φυλακή

Μια τελευταία ευκαιρία, πριν καταλήξει στην φυλακή έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 21χρονο, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής στο Διμήνι για απόπειρα κλοπής σε βενζινάδικο. Ο νεαρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών, με αναστολή, ενώ είναι ο δράστης ακόμη οκτώ κλοπών και απόπειρες κλοπών στον Βόλο και στη Ν. Ιωνία.

Ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, στις 3.30 τα ξημερώματα, της Κυριακής, όταν με ένα σφυρί έσπασε την τζαμαρία της εισόδου πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Διμήνι, προκειμένου να κλέψει.

Ωστόσο, σύμφωνα με το magnesianews.gr δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, ίσως επειδή φοβήθηκε από τον συναγερμό που χτύπησε και έφυγε πριν ολοκληρώσει την πράξη του.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου ειδοποιήθηκε από εταιρία φύλαξης, ενημερώθηκε η Αστυνομία, ο νεαρός εντοπίστηκε από τα ρούχα που φορούσε και είχε καταγράψει η κάμερα και συνελήφθη, κοντά στο πρατήριο.

Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, που τον έκρινε ένοχο για απόπειρα κλοπής και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή και η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο 21χρονος ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης του ολιγομίλητος, αποφεύγοντας να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις της προέδρου και της εισαγγελέα.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου κατέθεσε πως θέλει να τιμωρηθεί ο 21χρονος, λόγω της ταλαιπωρίας που του προκάλεσε, ενώ ο 42χρονος πατέρας του κατηγορούμενου ανέφερε ότι προσπαθούν συνεχώς μαζί με τη σύζυγό του να τον συμβουλεύσουν να πάρει τον ίσιο δρόμο και να μην κάνει κακές παρέες, ωστόσο, δεν τους ακούει. Μάλιστα πρόσθεσε ο 21χρονος συζεί με την κοπέλα του σε εγκαταλειμμένο σπίτι, δεν εργάζεται και στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ξανά για κλοπές.

Στην απολογία του ο 21χρονος ισχυρίστηκε ότι μετάνιωσε με το που έσπασε με το σφυρί την τζαμαρία του βενζινάδικου και έφυγε και δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση της έδρας εάν ο πραγματικός λόγος είναι μήπως φοβήθηκε τον συναγερμό που χτύπησε εκείνη τη στιγμή.

Υποστήριξε ότι δεν θυμάται εάν έχει κατηγορηθεί για κλοπή σε βαθμό κακουργήματος και πρόσθεσε πως επισκέπτεται συνήθως το σπίτι της γιαγιάς του και των γονέων του για να τρώει.

Είπε επίσης πως πουλάει παλιοσίδερα για να βιοπορίζεται και να αγοράζει τσιγάρα, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου.

Σημειώνεται πως όπως επισημάνθηκε ο 21χρονος είναι πολύ γνωστός στις διωκτικές αρχές έχοντας διαπράξει σωρεία κλοπών, διαρρήξεων, αλλά και απόπειρες, που υπολογίζονται σε περισσότερες από οκτώ.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, όπως και δέχθηκε το δικαστήριο, με την ποινή που του επιβλήθηκε να φτάνει τους 3 μήνες με αναστολή.

Η πρόεδρος του Μονομελούς στο τέλος της δίκης τον προειδοποίησε πως είναι η τελευταία φορά που του δίνεται αναστολή και σε περίπτωση που συλληφθεί ξανά δεν θα επιστρέψει στο σπίτι του και θα καταλήξει στην φυλακή.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή