Εύκολη πρόσβαση στην Ιερά Μονή Μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου του Δήμου Πύλης

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες δημοπράτησης  για τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου του Δήμου Πύλης. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου προϋπολογισμού 100.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου της βελτίωσης του δρόμου προς το Μοναστήρι του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου με ασφαλτόστρωση και τεχνικές παρεμβάσεις, όπου απαιτείται» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα χρήσιμο έργο που ενισχύει την ασφαλή προσβασιμότητα των επισκεπτών και προσκυνητών σε μια ιστορική μονή που χρονολογείται από το 16ο αιώνα και σύμφωνα με τις πηγές είναι από τις ελάχιστες αν όχι η μοναδική στην Ελλάδα Μονή που είναι αφιερωμένη στο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Προκόπιο. Ενισχύουμε θέσεις εργασίας και την τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Προβλέπονται οι εξής εργασίες:

Α. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ

Θα εκτελεστούν εργασίες διάνοιξης τάφρου όπου απαιτείται για την βελτίωση της απορροής όμβριων.

Β. ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ                                                                      

Σε μήκος που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία, θα κατασκευαστεί επενδεδυμένη τάφρος

Γ. ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ

Στο προβλεπόμενο μήκος προβλέπεται να κατασκευαστεί  στρώση βάσης  μεταβλητού  πάχους.  Επίσης θα κατασκευαστούν ερείσματα σε όλο το μήκος  της οδού.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή