Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Σοφάδων για τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου και του διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας Κωνσταντίνου Γκόλτσου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημαρχείο Σοφάδων με θέμα τις εισηγήσεις για υποβάθμιση σχολικών μονάδων και τη διασπορά των μαθητών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αθ. Παππάς, Γ. Τσιώτας και Αθ. Σαμαράς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Ιωάννης Κουτσομηλιάς, καθώς και Διευθυντές σχολικών μονάδων και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των οποίων οι σχολικές μονάδες επηρεάζονται από τις εισηγήσεις.

Στη συνάντηση έγινε σαφές από τη Δημοτική Αρχή ότι οι σχεδιαζόμενοι υποβιβασμοί οφείλουν να επανεξεταστούν στη βάση των αριθμητικών δεδομένων που θα προκύψουν τη νέα σχολική χρονιά καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για διασπορά μαθητών στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σοφάδων. Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ Γκόλτσος ήταν θετικός ώστε να ληφθούν υπόψη τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.

Ο κ. Σκάρλος υπογράμμισε επίσης ότι πέραν των αριθμητικών δεδομένων πρέπει να ληφθεί υπόψη το ανάγλυφο της περιοχής, το δημογραφικό αλλά και οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν,  ώστε η πολιτεία να παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και ευκαιρίες μάθησης σε όλους τους μαθητές χωρίς να διαταράσσεται ο κοινωνικός ιστός.

Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης και για τη λειτουργία του 4ου Δημ. Σχολείου Σοφάδων και το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζουν.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς προς συζήτηση.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να ακολουθήσει σύσκεψη για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή