Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευρωπαϊκά κονδύλια εξασφάλισε ο Χρίστος Λιάπης για το ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο και την Κέρκυρα

Η Συνεργασία με τους φορείς της Περιφέρειας αποτελεί κομβικό σημείο ανάπτυξης και βελτιστοποίησης των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τους πολίτες, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια και -κυρίως- την επόμενη ημέρα, μετά την COVID_19.

Αυτός ο άξονας στρατηγικής συνέργειας, προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα επ´ ωφελεία των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται ακόμη σφοδρότερα από τις Υγειονομικές Κρίσεις είχε αναδειχθεί ήδη από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, προτού η Πανδημία του SARS-CoV-2 περάσει το κατώφλι της χώρας μας, σε συνάντηση που είχαν στα Ιωάννινα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρίστος Λιάπης, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Σπυρίδων Δερδεμέζης, για τη λειτουργία της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης στα Ιωάννινα.

Πρόκειται για το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών. Η μονάδα αποτελεί αποκεντρωμένη οργανική μονάδα του Νοσοκομείου, με την πρωτοποριακή σύμπραξη του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων πως «Υπάρχει σχεδιασμός για ανάπτυξη νέων δομών στην Ήπειρο και την Κέρκυρα, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πρόκειται για πολυδύναμα κέντρα του ΚΕΘΕΑ σε Άρτα και Κέρκυρα, για τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας και της Μονάδας Επανένταξης στα Γιάννενα καθώς και για δράσεις δικτύωσης με τη Μονάδα detox στο Πολυδύναμο. Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος έχει μια ακόμη ιδιαιτερότητα που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Συνδυάζει επιμέρους στεγνά μοντέλα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες ατόμων και από άλλες πόλεις λειτουργώντας και την ανοιχτή δομή και τον ξενώνα, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί και με το Πολυδύναμο. Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος συνδυάζει τις καλές πρακτικές και έτσι θα συνεχίσουμε, αξιοποιώντας τα κοινοτικά κονδύλια για κοινωνικά οφέλη».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή