Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη στο Διαχρονικό Μουσείο & Αγώνας δρόμου στα τείχη της αρχαίας Λάρισας

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης με βασικό στόχο την επαφή και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά τους, θα εορταστούν φέτος για 23η χρονιά, με εκδηλώσεις που θα έχουν κοινό θέμα για όλη την Ευρώπη: «Τέχνες και ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».

Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνει στο Διαχρονικό Μουσείο δράσεις αφιερωμένες στο θέατρο, το οποίο με τις διάφορες μορφές του κυριαρχούσε στην ψυχαγωγία των πολιτών της Λάρισας έως τα πρώιμα βυζαντινά χρόνια, όπως αποδεικνύουν τα σωζόμενα ψηφιδωτά. Τίτλος των δράσεων: «Κωμαστές και θεατρίνοι. Στα βήματα του Διονύσου».

  • Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου μαθητές του δημοτικού θα συμμετάσχουν σε δράση με θέμα το αρχαίο θέατρο και τη λατρεία του Διονύσου.
  • Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια» σε σκηνοθεσία της Χρυσούλας Χρήστου.

Επίσης, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνεται ο αγώνας δρόμου «Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας» με το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» – αφετηρία και τερματισμός το α΄ Αρχαίο θέατρο Λάρισας. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ www.segas-thessalias.gr

Κατά το Σαββατοκύριακο του εορτασμού (28 & 29/9) η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή