Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που φέτος φέρουν τον γενικό τίτλο:

«Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» (Heritage: All Inclusive!)

Στο πλαίσιο του εορτασμού, την  Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σε συνεργασία με το  Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων – Παράρτημα Ρομά, διοργάνωσε εκπαιδευτική δράση στο Οθωμανικό Τέμενος «Κουρσούμ τζαμί» και στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, στην παραποτάμια περιοχή του Ληθαίου ποταμού, με τη συμμετοχή  σαράντα μαθητών και πέντε εκπαιδευτικών από το 17ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο.

Οι μικροί συμμετέχοντες γνώρισαν την  αρχιτεκτονική των μνημείων και ανακάλυψαν την ιστορία και την διαδικασία των λουτρών μέσα από μια ψηφιακή δράση στους χώρους του οθωμανικού λουτρού. Η ψηφιακή εφαρμογή,  που περιλαμβάνει ηχητική ξενάγηση και εκπαιδευτικά  παιχνίδια, έχει σχεδιαστεί ειδικά για το φετινό εορτασμό. Στη συνέχεια, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τους αρχαιολόγους της Εφορείας στον περιβάλλοντα χώρο και το οθωμανικό τέμενος Οσμάν Σαχ όπου στεγάζεται  περιοδική έκθεση με  αρχαιότητες που προέρχονται από ανασκαφές της ΕΦΑ Τρικάλων στην περιοχή.

Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα προς τους μικρούς μαθητές στον υπαίθριο χώρο του συγκροτήματος, προσφορά των ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε. και Printi – Δημήτρης Τσαρουχάς.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, Τ.: 2431076647

https://www.facebook.com/profile.php?id=100038980600853©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή