Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εύβοια: Ιερέας βρήκε τον μπελά του επειδή τόλμησε να ανοίξει το φέρετρο

Τον μπελά του βρήκε ένας ιερέας κατά τη διάρκεια τελετής κηδείας, όταν τόλμησε να ανοίξει την κάσα για να δει η οικογένεια του νεκρού, τι υπήρχε μέσα. Το περιστατικό συνέβη στο Κοιμητήριο που υπάρχει δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στα Βασιλικά Ευβοίας, πριν από λίγες ημέρες, και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις σε τοπικά και μη Μ.Μ.Ε.

Ο ιερέας, πατήρ Αγαθάγγελος, είχε στα χέρια του το επίσημο έγγραφο από το νοσοκομείο που νοσηλεύονταν ο μακαρίτης, το οποίο ανέφερε ως αιτία θανάτου «πολυοργανική ανεπάρκεια», κι ενώ όλα ήταν γραμμένα μηχανογραφικά, μια λεπτομέρεια του τράβηξε την προσοχή, η φράση «Αιτία θανάτου – Covid 19». Αυτό από μόνο του δεν θα προκαλούσε κάποια περιέργεια, αν δεν ήταν γραμμένη η φράση αυτή με απλό μπλε στυλό (!).

Επειδή, τον συναντήσαμε, τον ρωτήσαμε για ποιο λόγο προέβη σε μια τέτοια πράξη, η οποία, είναι αντίθετη με τους αυστηρούς κανονισμούς που υπάρχουν για όποιους πεθαίνουν από κορωνοϊό. «Μα είναι απλό, μας είπε, γίνονται και λάθη. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπλέκονται οι σωροί κι αλλάζουν κατά λάθος, κι έτσι όπως είναι κλειστές οι κάσες και οι νεκροί πεταγμένοι μέσα, σαν γουρούνια στα σακιά, τελείως γυμνοί, τυλιγμένοι με αυτή τη ζελατίνα, να μην ξέρεις αν μέσα εκεί βρίσκεται ο άνθρωπός σου ή κάποιος άλλος. Το άνοιξα για να βεβαιωθεί η οικογένεια ότι κήδευε τον δικό της άνθρωπο», κατέληξε. Φυσικά, όλα αυτά έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του θανόντος.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή