Εύβοια: «Ιερές» …ξυλιές από Ιερέα σε ηλικιωμένη

Ένα περιστατικό που προκαλεί λύπη, θυμό και αφήνει αναπάντητα «γιατί», αναστάτωσε την τοπική κοινωνία της περιοχής Βαθύ στην Εύβοια.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από από τον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ όταν πήγε να αφήσει νερό και φαγητό στα αδέσποτα της γειτονιάς.

Η γυναίκα απευθύνθηκε στον «ΖΩΟΦΙΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ANIMAL WELFARE GROUP OF CHALKIS» αμέσως μετά την επίθεση.

Η Πρόεδρος του συλλόγου κα. Χαϊνά μίλησε για το περιστατικό στο newsbreak.gr:

«Η γυναίκα ήρθε τραυματισμένη και αναστατωμένη στον Σύλλογο αμέσως μετά το περιστατικό. Ο ιερέας που λειτουργεί κυρίως στον Άγιο Ιωάννη και περιστασιακά στον Άγιο Ραφαήλ, επιτέθηκε στην γυναίκα μόλις την είδε να αφήνει νερό και φαγητό σε γάτες που ζουν γύρω από το ξωκλήσι. Της φώναξε ”εσύ είσαι που ταΐζεις τα σκυλιά και τα γατιά”; και άρχισε να την χτυπάει με το σκουπόξυλο που είχε στα χέρια του ενώ την απειλούσε να μην ξαναπατήσει το πόδι της εκεί».

Σύμφωνα με όσα μας είπε η κα. Χαϊνά, η άτυχη γυναίκα έτρεξε να ζητήσει βοήθεια, ενώ ο ιερέας απομακρύνθηκε γρήγορα από το σημείο. Πρόσθεσε δε, ότι συνάντησε δύο αστυνομικούς οι οποίοι την προέτρεψαν να επισκεφθεί το νοσοκομείο, ώστε να πάρει ιατρική βεβαίωση και να προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του.

Η ομάδα του Συλλόγου μαζί με την κα. Χαϊνά προσέφεραν ψυχολογική στήριξη στην ηλικιωμένη γυναίκα και την ενθάρρυναν να ακολουθήσει τη νομική οδό. «Οι ιερείς είναι άνθρωποι που διδάσκουν τον λόγο του Θεού, την αγάπη, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά», αναφέρει απογοητευμένη η Πρόεδρος στο newsbreak.gr.

Η ανάρτηση της σελίδας του «ΖΩΟΦΙΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ANIMAL WELFARE GROUP OF CHALKIS»:©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή