Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εύβοια: Καταγγελίες για απόπειρες αρπαγής παιδιών

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι τρεις καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες για απόπειρες αρπαγής παιδιών στην Εύβοια. Τα δύο περιστατικά καταγράφηκαν στο Μαντούδι και το τρίτο στο χωριό Τριάδα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Η έρευνα των αρχών είναι σε εξέλιξη, με την αστυνομία να εστιάζει στο υλικό που ενδεχομένως μπορεί να προκύψει από τις κάμερες ασφαλείας κοντά στα σημεία όπου φέρεται να έχουν γίνει τα περιστατικά. Σημειώνεται πως εκτός από τις μαρτυρίες των παιδιών, δεν υπάρχουν για την ώρα άλλες που να βοηθούν σημαντικά στην έρευνα της υπόθεσης.

H μητέρα του ενός παιδιού από το Μαντούδι, μιλώντας στην «Κ», περιγράφει όσα έζησε ο γιος της το βράδυ της Πέμπτης. «Το παιδί μου γύρω στις 7 παρά πήγαινε στο φροντιστήριο από κεντρικό δρόμο και λίγα μέτρα κάτω από το Αστυνομικό Τμήμα ήταν σταματημένο ένα μαύρο αμάξι. Ενας άνδρας βρισκόταν έξω από αυτό, ο οποίος όταν είδε το παιδί να πλησιάζει άρχισε να του κάνει ερωτήσεις. Του είπε “για πού το έβαλες; Ποια είναι η μαμά σου και ο μπαμπάς σου;” Το παιδί δεν απαντούσε και κάποια στιγμή του είπε “θες να έρθεις να σου δείξω κάτι τρομερό που έχω σπίτι μου;”

Τότε ο γιος μου κοντοστάθηκε, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Τον είχα συμβουλέψει κατάλληλα γι’ αυτό. Ξεκίνησε να τρέχει, πήγε πιο κάτω και κρύφτηκε. Μόλις έφτασε στο φροντιστήριο και το είπε στη δασκάλα του, εκείνη με τη σειρά της τον συμβούλευσε να το πει σε εμένα. Δυστυχώς δεν μου το είπε αμέσως για να κινηθούμε πιο γρήγορα. Το άλλο πρωί που το έμαθα, πληροφορήθηκα ότι και σε ακόμα ένα κοριτσάκι από την τάξη του συνέβη το ίδιο, επικοινώνησα με τη μητέρα του και προχωρήσαμε στην καταγγελία. Το καλό είναι ότι το παιδί έδωσε αρκετά στοιχεία στην αστυνομία και του αυτοκινήτου και του υπόπτου. Αυτόν, όπως μας είπε, δεν τον είχε ξαναδεί ποτέ, ούτε το άλλο κοριτσάκι είχε δει τον άλλο οδηγό και το όχημα του. Ηταν ενα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια και στην άλλη περίπτωση ήταν ένα γκρι βαν», σημειώνει.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρει η ίδια, έχει δείξει στο παιδί κάποια αυτοκίνητα με κάποιους ύποπτους, αλλά εκείνος δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει στην αναγνώρισή τους. «Το σημείο δυστυχώς ήταν τυφλό από κάμερες, βέβαια σε κάποια από αυτές φαίνεται ελάχιστα το όχημα, όπως και το παιδί και οι κινήσεις του», υπογραμμίζει.

Η μητέρα του αγοριού καταλήγει λέγοντας ότι «πρέπει να μιλάμε όταν γίνονται τέτοια περιστατικά γιατί μπορεί να μην είναι το δικό σου το παιδί, αλλά να είναι κάποιο άλλο και είναι κρίμα να μην τους πιάσουν. Ο γιος μου, επειδή του έχω μιλήσει αρκετά, δεν τρομοκρατήθηκε πολύ, τρόμαξε βέβαια».

Οι μαρτυρίες των δημάρχων 

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος Μαντουδίου, μιλώντας στην «Κ», κάνει επίσης λόγο για δύο διαφορετικά αυτοκίνητα και τονίζει ότι οι οδηγοί αυτών δεν είναι κάτοικοι του χωριού, ούτε και έχει εγκατασταθεί μόνιμα τον τελευταίο καιρό κάποιος στην περιοχή.

Με τη σειρά του, ο Γιάννης Καντζούρας, αντιδήμαρχος Μαντουδίου, περιγράφει καρέ-καρέ τα όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο περιστατικά έγιναν από τις 17.30 ως τις 19.30.

Οπως περιγράφει: «Το ένα, αφορά σε ένα κοριτσάκι περίπου 8 χρονών. Η γιαγιά του έχει ζαχαροπλαστείο στην πλατεία του Μαντουδίου. Το παιδί ξεκίνησε να πάει από το μαγαζί της γιαγιάς, στο σπίτι του. Σε έναν παράδρομο της πλατείας, στα 200 μέτρα απόσταση, στα μισά της διαδρομής, σε σημείο χωρίς κίνηση, ήταν παρκαρισμένο ένα γκρι βαν. Ανοίγει το τζάμι του βαν ένας άντρας και είπε στο παιδί: “κορίτσι μου που πας;” και το κορίτσι απάντησε “σπίτι μου”. Της είπε “έλα να σε πάω εγώ στο δικό μας σπίτι που έχουμε κάτι ωραία και ευχάριστα εκεί”. Το κορίτσι απάντησε “όχι” και έτρεξε να κρυφτεί πίσω από κάτι φορτηγά. Μετά πήγε σπίτι της». Λίγο αργότερα έγινε η καταγγελία στην αστυνομία.

Μία ακόμη καταγγελία για απόπειρα αρπαγής, έγινε όμως και σε διπλανό χωριό στο Μαντούδι Εύβοιας, την Αγία Τριάδα. Και αυτή τη φορά, όπως μας μεταφέρει ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Δίρφυς Μεσσαπίων, το περιστατικό συνέβη σε δρόμο κοντά στα λύκεια της περιοχής. «Δεν έχουμε παρατηρήσει ούτε εμείς κινητικότητα από νέους ανθρώπους στην περιοχή μας. Εικάζουμε ότι έρχονται από αλλού και φεύγουν αμέσως μετά τα περιστατικά» σημειώνει ο ίδιος.

Για τον λόγο αυτό, τόσο ο κ. Καντζούρας και ο κ. Ψαθάς εφιστούν την προσοχή των γονέων. «Εμείς συνιστούμε στους γονείς να συνοδεύουν παντού τα παιδιά τους, ειδικά τώρα που μπαίνουμε στον χειμώνα και νυχτώνει νωρίς», υπογραμμίζει.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή