Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ: Για όλα όσα δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος

Τι είπε για τα διαφυγόντα κέρδη των επιχειρήσεων αλλά και το κόστος απομάκρυνσης των κατεδαφισμένων κτηρίων

Σε ενημέρωση σχετικά με τη χθεσινή τρίωρη συνάντηση μεταξύ των μελών της Κίνησης Πολιτών για την Ανασυγκρότηση του Δήμου Φαρκαδόνας και του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, προχώρησαν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της της Κίνησης.

Όπως αναφέρουν:

«Η προγραμματισμένη συνάντηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο με την επιτροπή της Κίνησης Πολιτών για την Ανασυγκρότηση του Δήμου Φαρκαδόνας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο επιμελητήριο Καρδίτσας. Συζητήθηκαν τα αιτήματα που είχαν επεξεργαστεί και αναλυθεί από την Γενική Συνέλευση στις 30/03/24 στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας και είχαν σταλεί με email  στο Υπουργείο.

Η συζήτηση με το υπουργό διήρκεσε περίπου τρείς ώρες με τον υφυπουργό να  απαντά  ένα προς ένα όλα τα αιτήματα της Κίνησης καθώς τα είχε επεξεργαστεί, σχολιάζοντας μάλιστα  την ταξινόμηση και την συγκεκριμένη στόχευση των αιτημάτων.  Αναφέρουμε κάποια από τα αιτήματα της επιτροπής.

Για τις πράσινες κατοικίες οι οποίες πρέπει να γίνουν κίτρινες λόγω του ύψους και της διάρκειας που λίμνασε το νερό μέσα στις κατοικίες. Με φωτογραφικό υλικό καθώς και  βίντεο παρουσιάσαμε τα στοιχεία μας έτσι ώστε να υποστηρίξουμε την άποψή μας. Ο Υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το ζήτημα και θεώρησε ότι αυτό το αίτημά μας είναι δίκαιο και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα δώσει λύσει.

Για την απομάκρυνση των κατεδαφισμένων κατοικιών δεσμεύτηκε να στείλει χρηματοδότηση στον Δήμο έτσι ώστε να έχει την ευθύνη για τον συνολικό καθαρισμό της περιοχής μας. Επίσης θέσαμε το ζήτημα της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ και από τις πράσινες κατοικίες διότι επτά μήνες μετά δεν κατοικούνται. Για το θέμα αυτό δήλωσε ότι θα κάνει ενέργειες έτσι ώστε να εντάξει σε κόκκινη ζώνη τον Φαρκαδόνα καθώς εξέφρασε και την απορία του γιατί η Φαρκαδόνα δεν είναι ενταγμένη σε αυτή την κατηγορία.

Μας ενημέρωσε ότι μόνο οι επαγγελματίες του Δ. Φαρκαδόνας & Παλαμά μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για τα διαφυγόντα κέρδη των επιχειρήσεων.

Έκπληξη προκάλεσε στα μέλη της επιτροπής ότι μόνο η Π.Ε. Τρικάλων δεν κατέβαλε στους αγρότες την προκαταβολή της Αρωγής  πάγιου εξοπλισμού του ποσού των 10.000,00  που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Για τα ανασφάλιστα γεωργικά  μηχανήματα ( τρακτέρ, βαμβακοσυλλεκτικές κλπ ) μας ενημέρωσε ότι δεν έχει λυθεί το ζήτημα και δέχτηκε τις προτάσεις μας για επίλυση αυτού του θέματος που ταλαιπωρεί αρκετούς αγρότες.

Για την αποζημίωση  της παλαιότητας των μηχανημάτων, (αγροτικών ή επαγγελματικών) δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τον Περιφερειάρχη κ. Δ. Κουρέτα έτσι ώστε οι επιτροπές τις Θεσσαλίας να ερμηνεύσουν όλες με τον ίδιο τρόπο δίνοντας έμφαση στην χρηστικότητα των μηχανημάτων καθώς και στην συνέχιση της παραγωγικής και οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων. 

Μας είπε ότι θα δημιουργήσει στην Φαρκαδόνα παράρτημα της ΔΑΕΦΚ με τουλάχιστον δύο υπαλλήλους έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες.

Η Κίνηση Πολιτών για την Ανασυγκρότηση του Δήμου Φαρκαδόνας θα κάνει εκτενέστερη ζήτησε πάνω στα θέματα που μας αφορούν όταν θα συγκαλέσει Γ.Σ .

Η Επιτροπή ζήτησε από τον Υφυπουργό να επισκεφτεί την έδρα του Δήμου παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου, της Περιφερειακής Αρχής καθώς των Υπουργών και Βουλευτών του νομού με την παρουσία όλων των κατοίκων της περιοχή μας. 

 Τίποτα δεν χαρίζεται όλα με ενότητα & αγώνα κατακτιούνται !!!»          

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή