Φαρκαδόνα: Ξεκινά διαδικασία καταγραφής των Παλιννοστούντων  

Μια διαδικασία με διπλή…ανάγνωση – Από τη μία ο σημερινός οικισμός από την άλλη η μετοίκηση στα σπίτια που εδώ και χρόνια παραμένουν άδεια

Με τη συγκρότηση επιτροπής περί Οικισμού Παλιννοστούντων Φαρκαδόνας, ξεκινά η προσπάθεια για την εγκατάσταση των δικαιούχων στα σπίτια του αντίστοιχου οικισμού που έχουν ανεγερθεί εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής στο Trikalanews.gr, θα γίνει η καταγραφή των ανθρώπων του σημερινού οικισμού των κοντέινερ με βάση τα στοιχεία ταυτοποίησης των διαμενόντων, και θα υποβληθεί Έκθεση μέχρι το 2023.

Απώτερος στόχος, όπως τόνισε είναι να κατοικηθούν τα σπίτια που μένουν κενά μέχρι σήμερα, από δικαιούχους. Πρόκειται για 94 κατοικίες οι οποίες όπως τόνισε ο δήμαρχος, δεν είχαν κατοικηθεί αφού δεν ήταν συνδεδεμένες με δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης αλλά ούτε και με ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε αντίθεση λοιπόν με προηγούμενες δημοτικές αρχές, ο κ. Αγναντής, τονίζει ότι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν κατοικήθηκαν. Λόγος που σύμφωνα με τον δήμαρχο αποκαθίσταται ενώ γίνονται προσπάθειες να βρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να μπορέσουν να αποκατασταθούν και οι φθορές που έχουν προκληθεί όλα αυτά τα χρόνια της εγκατάλειψης και επιτέλους να αποκτήσει ζωή ο νέος οικισμός.

Πέρα από αυτό ωστόσο υπάρχει και η δεύτερη ανάγνωση του ζητήματος. Αυτή τη στιγμή στα κοντέινερ δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι διαμένουν και ποιοι. Το κόστος του νερού καλύπτεται από τον δήμο ενώ το κόστος της ηλεκτροδότησης από τις αντίστοιχες υπηρεσίες σε επίπεδο περιφέρειας.

Όσον αφορά το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος είναι πλέον αρκετά μεγάλο με τους λογαριασμούς να ξεπερνούν τα 300χιλ ευρώ. Ποσό βέβαια στο οποίο περιλαμβάνεται και η θέρμανση αφού τα κοντέινερ δεν μπορούν να θερμανθούν πλην από εξοπλισμό ρεύματος όπως κλιματιστικά.

Αυτό λειτουργεί επιπλέον πιεστικά ως προς την μετοίκηση των δικαιούχων και μόνο στα ανεγερθέντα σπίτια.

Όπως και να έχει, έχοντας ένα επιπλέον βάρος στο στεγαστικό πρόβλημα που έχουν γεννήσει οι πλημμύρες, το ζήτημα είναι να περάσουν σε δικαιούχους τα σπίτια και φυσικά να καλυφθεί πλήρως ο αριθμός των ακινήτων από οικογένειες που αυτή την ώρα βρίσκονται στον αέρα όσον αφορά τη διαμονή τους.

Να σημειωθεί ότι, η επιτροπή που έχει συσταθεί αποτελείται από τους: Γεωργίου Γεώργιο του Δημητρίου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, Παναγιώτη Ράδο – Γάτσια του Γεωργίου κλάδου ΠΕ Χημικού μηχανικού με αναπληρώτρια την Ευδοκία Παπαιωάννου κλάδου ΠΕ Πολιτικών μηχανικών και την Αναστασία Παράσχου του Ιωακείμ κλάδου ΠΕ Κοινωνικών λειτουργών με αναπληρώτρια την Κωσταρέλου Παναγιώτα του Ευθυμίου κλάδου ΠΕ Ψυχολόγων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …