Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φέτος θα ανοίξει η Ψαρού στη Μύκονο; – Παγκόσμια ανησυχία

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Μπορεί να είναι μεγάλες οι καταστροφές που προκάλεσε ο κορονοϊός παγκοσμίως, αλλά τι μπορεί να είναι όλα αυτά μπρος στη ζημιά που υπέστη η πιο φημισμένη παραλία του κόσμου, όπως η Ψαρού της Μυκόνου.

Εκεί που συνωστίζονταν οι celebrities του εξωτερικού και του εσωτερικού και επιδίδονταν σε ατέλειωτες selfies, προκειμένου να γεμίσουν τις σελίδες τους στο Instagram και τις κοσμικές στήλες.

Φέτος κανείς δεν ξέρει αν θα ανοίξει το συγκεκριμένο συγκρότημα στην Ψαρού. Άμα είναι υποχρεωμένοι να αραιώσουν τις ξαπλώστρες και να κατασκευάσουν γυάλινα δωμάτια στα οποία οι λουόμενοι θα μοιάζουν σαν να είναι καρπούζια σε θερμοκήπιο, τι να το κάνουν. Θα χαθεί όλη η glamour αίσθηση που εξέπεμπε τόσα χρόνια το διάσημο AMMOS.

Άντε να βλέπεις πλάι σου όλα τα γερομπάμπαλα άνω των 60, που το παίζουν οι γαμπροί της Ευτυχίας, με τη μάσκα και την πιτσιρίκα συνοδό τους να μοστράρει με το στρινγκ μαγιό της και να φορά γάντια latex και πράσινη μάσκα χειρουργείου. Θα μοιάζει περισσότερο με αλλοδαπή, αποκλειστική νοσοκόμα που νταντεύει τον ετοιμοθάνατο παππού στην μονάδα εντατικής θεραπείας κι αυτό δεν θα ήθελε να το ζήσει, ούτε ο Χιού Χέφνερ πριν τα τινάξει στη βίλα των οργίων με τα κουνελάκια του Paly Boy στο πλάι του.

Να θες ν’ ανοίξεις να πιείς μια σαμπάνια και να σου λέει ο αστυνόμος του νησιού, «απαγορεύεται το αλκοόλ στην παραλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Χαρδαλιά». Δεν με χαιρετάς. Και τι στο καλό να κάνω στην Ψαρού, με μάσκες, κάσκες και χωρίς αλκοόλ. Ποιος θα με δει και ποιος θα μ’ αναγνωρίσει με τέτοιο καμουφλάζ. Κι αν είναι να μη μ’ αναγνωρίσει άνθρωπος, για ποιο λόγο να πληρώσω ένα σκασμό λεφτά, χωρίς να κάνω το κομμάτι μου. Αν πηγαίνει τόσος κόσμος στην Ψαρού, είναι για να δειχτεί. Χωρίς αυτή τη χαρά, η Ψαρού θα είναι μια παραλία σαν τις άλλες, που πάει κατά χιλιάδες ο κόσμος και δεν ασχολείται κανείς μαζί τους. Τι είναι η Ψαρού, η παραλία για την πλέμπα;

Για φαντάσου να γίνει συναυλία του Ρέμου στην Ψαρού και να πληρώσει ο άλλος χίλια και δυο χιλιάρικα το κεφάλι, για να βρεθεί σ’ ένα χώρο που θα μοιάζει σαν να κάνει περιοδεία η Άλκηστη Πρωτοψάλτη στον Ευαγγελισμό, για να εμψυχώσει γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς. Εκεί είναι που κολλάει το «Δε με χέζεις ρε Νατλάρα».

Και το προσωπικό πώς θα είναι; Εκεί που έβγαιναν όλες οι σερβιτόρες με το βυζί στο χέρι και τον κώλο στην πλάτη, θα νομίζεις πως ετοιμάζονται αντί να σε σερβίρουν σολομό και χαβιάρι, ότι σε πάνε για χειρουργείο στα επείγοντα του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Γι’ αυτό σας λέω, φέτος μπορεί και να μην ανοίξει η συγκεκριμένη παραλία, για να μη χαλάσει τη φήμη της. Μια φήμη που έχτισε πετραδάκι, πετραδάκι εδώ και τόσα χρόνια. Όχι να έρθει μια κρίση και να δείξει πως γκρεμίζεται τόσο εύκολα ένα από τα σύμβολα του καπιταλισμού.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή