Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φεβρουάριος …ο ψυχρότερος μήνας για τους Τρικαλινούς

Πρωτομηνιά σήμερα με έναν κρύο Φεβρουάριο που είναι σίγουρο ότι θα γίνει ακόμη πιο κρύος τις επόμενες μέρες. Δεν μιλάμε μόνο για ψυχρή εισβολή από μετεωρολογικούς παράγοντες αλλά κυρίως για εκείνη που έρχεται λόγω της μηδενική επιδότησης στην κατανάλωση φυσικού αερίου. Αν συνυπολογιστούν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, οι Τρικαλινοί θα περάσουν ένα δύσκολο δίμηνο.

Η δραστική μείωση των επιδοτήσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μας αφήνει κυριολεκτικά έκθετους, σε μια περίοδο, μάλιστα, που αυξάνει η κατανάλωση, λόγω αλλαγής των κλιματικών συνθηκών.

Από τις ανακοινώσεις του Κώστα Σκρέκα προκύπτει:

Καταργείται η επιδότηση στο φυσικό αέριο.

Τη μειωμένη επιδότηση των 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα θα πάρουν μόνον όσα νοικοκυριά έχουν καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες τον μήνα (σ.σ. σύμφωνα με τον υπουργό είναι το 90%).

Για πάνω από 500 κιλοβατώρες τον μήνα δεν προβλέπεται καμία επιδότηση. Για να πάρει ένα νοικοκυριό επιδότηση 0,04 ευρώ την κιλοβατώρα στην περίπτωση που υπερβαίνει τις 500 κιλοβατώρες τον μήνα θα πρέπει να επιδείξει μείωση κατανάλωσης κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Καταργείται το μπόνους των 0,05 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν πάνω από 500 κιλοβατώρες εφόσον μειώσουν την κατανάλωση τους κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Καταργούνται οι επιπλέον επιδοτήσεις για μικρές επιχειρήσεις μέχρι και πάνω από 35 kva. Όλοι θα πάρουν επιδότηση 0,02 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή