Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φόβος για την είσοδο μαχητών του ISIS στα hotspots

Φόβος υπάρχει για το πρόβλημα της ροής των προσφύγων από Συρία και Ιράκ στα hotspots καθώς υπάρχει η πιθανότητα να έχουν εισέλθει στη χώρα μαζικά μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου αυτή η φάση του μεταναστευτικού αποτελεί την πιο επικίνδυνη αφού γίνεται η προσπάθεια εισόδου στη χώρα όχι άμαχων προσφύγων λόγω του πολέμου αλλά ύποπτων Ισλαμιστών οι οποίοι καταφεύγουν εδώ για να γλιτώσουν τα αντίποινα από τη συμμετοχή τους σε εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους.

Επιπλέον, τους τελευταίους μήνες η συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με το FBI, τη CIA και άλλες διεθνείς υπηρεσίες, όπως η Interpol και Europol, έχει οδηγήσει στον εντοπισμό περίπου 120 ύποπτων “μαχητών” του ISIS, κυρίως στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια ενώ θεωρείται ότι ο ρόλος των συγκεκριμένων ατόμων είναι παρασκηνιακός καθώς οι βλέψεις τους είναι άγνωστες αφού πολλοί από αυτούς δεν είναι καταγεγραμμένοι στη διεθνή βάση των 5.000 τζιχαντιστών αποτελώντας την εφεδρεία του ISIS.

Τέλος, ο εντοπισμός και η αναγνώρισή τους γίνεται από τις συνεντεύξεις που δίνουν οι μετανάστες στα κέντρα προσφύγων, από εξέταση των κινητών τους, από τον έλεγχο αποτυπωμάτων αλλά και από μαρτυρίες άλλων μεταναστών που ζούσαν στις περιοχές τους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή