Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φώφη Γεννηματά: Οραματιζόμαστε τη Λάρισα των ανοιχτών οριζόντων και των μεγάλων προοπτικών

Τι ανάφερε για την Λάρισα η Πρόεδρος του ΠαΣοΚ στην εκδήλωση της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» στην γειτονική πόλη.

Στο πλαίσιο του «Προγράμματος Ελλάδα», οραματιζόμαστε τη Λάρισα των ανοιχτών οριζόντων και των μεγάλων προοπτικών. Τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της «καρδιάς της Θεσσαλίας» είναι πολλά.

Η κομβική γεωγραφική θέση της πόλης, ο δυναμικός πρωτογενής τομέας, η ισχυρή παρουσία μεταποιητικών επιχειρήσεων γάλακτος, φρούτων, βάμβακος, κρασιού και σιτηρών δημιουργούν ένα σπουδαίο αναπτυξιακό μοτίβο. Στην πόλη αυτή μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κέντρο δικτύων μεταφορών, ενέργειας, γνώσης, έρευνας, πολιτισμού και παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας.  Ένας αληθινός, ολοκληρωμένος αναπτυξιακός πόλος.

Τη δυνατότητα αυτή προσφέρουν, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Τεχνολογικό Ίδρυμα , η λειτουργία δύο Νοσοκομείων, Η διασύνδεση με το φυσικό αέριο αλλά και το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα εκκλησιαστικά μνημεία και  ο Όλυμπος. Μπορούμε να ενώσουμε τις περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, της Αγιάς, του Τυρνάβου, των Φαρσάλων με  ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα αξιοποιεί τα  πλεονεκτήματα  της γεωργίας , της κτηνοτροφίας, των μεταποιητικών επιχειρήσεων, του τουρισμού. Η Λάρισα μπορεί να γίνει ένα πρότυπο αγροτικό κέντρο. Με τη συνεργασία του ΤΕΙ, του Πανεπιστημίου, της «Αβερώφειας» Γεωργικής Σχολής, των υπηρεσιών και Οργανισμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που εδρεύουν εδώ και την αξιοποίηση των εκτάσεων που διαθέτουν. Ένα κέντρο που θα προωθεί την εκπαίδευση των αγροτών, την προώθηση της αγροτικής έρευνας και την προβολή της αγροτικής παραγωγής.

Πρέπει να εκπονήσουμε μία σύγχρονη ολοκληρωμένη πολιτική για το νερό, με σύγχρονους φορείς διαχείρισης. Μπορούμε και οφείλουμε να προωθήσουμε έργα και δράσεις αποταμίευσης και εξοικονόμησης για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της έλλειψης νερού, να μειώσουμε το κόστος της άρδευσης, που γνωρίζουμε ότι είναι πολύ υψηλό, και συγχρόνως να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή