Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φοιτητές Τρίκαλα: Χωρίς εστία αναγκάζονται σε συνεχή μετακίνηση με ΙΧ και συγκοινωνίες

Τις προηγούμενες μέρες και με το βάρος του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με θύματα κυρίως φοιτητές, η φοιτητική κοινότητα της περιοχής, βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται στους δρόμους συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις.

Ανάμεσα στους φοιτητές και πολλοί από γειτονικές πόλεις των Τρικάλων που καθημερινά μετακινούνται από και προς την πόλη αφού όπως ανέφεραν μιλώντας στο Trikalanews.gr είναι αδύνατο οικονομικά να νοικιάσουν σπίτι ώστε να είναι κοντά στη σχολή τους.

Κάποιοι εξ αυτών μετακινούνται ακόμη και σε καθημερινή βάση με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, κάποιοι έχουν προβεί σε αγορά αυτοκινήτων ώστε να μπορέσουν να ανταποκρίνονται στις σπουδές τους.

Η ανησυχία των γονιών τους και των ίδιων για την καθημερινή τους μετακίνηση είναι αυτονόητη, ωστόσο δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Όπως μας επισημαίνουν, η έλλειψη φοιτητικής εστίας τους αναγκάζει κάθε μέρα να κινούνται σε ένα οδικό δίκτυο με πολλά προβλήματα. Άπειροι οδηγοί ως επί το πλείστον, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν μετακινούνται  ανά ομάδες πολλές φορές, με αυτοκίνητα συμφοιτητών τους από Λάρισα, Καρδίτσα και αλλού, και μοιράζονται τα έξοδα κίνησης.

Μέσα από το δράμα του δυστυχήματος στα Τέμπη, αναδεικνύονται και όλες αυτές οι ελλείψεις και η μη ανταπόκριση στα αυτονόητα δικαιώματα των σπουδαστών για δωρεάν φοίτηση και στέγη που ελπίζουμε να μη μας στοιχίσει ακριβά…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή