Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φοιτητικό – Μαθητικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα στα Τρίκαλα

«Συναγερμός! Οι σπουδές μας σε εγκατάλειψη»

Οι σχολές μας άνοιξαν, όμως οι ανάγκες μας εξακολουθούν να πηγαίνουν περίπατο. Ιδιαίτερα μετά τις πλημμύρες η κατάσταση είναι εκρηκτική! Τα κτίρια μας είναι πλέον επικίνδυνα για χρήση καθώς στα χρόνια προβλήματα προστέθηκαν νέα λόγω της έλλειψης επαρκούς σχεδίου συντήρησης και αποκατάστασής τους.

Αντίστοιχα, η φοιτητική μέριμνα στο ΠΘ υπάρχει μόνο στα χαρτιά καθώς οι αυξανόμενες ανάγκες των φοιτητών σε σίτιση και στέγαση λόγω της ακρίβειας δεν λαμβάνονται υπόψιν για αύξηση των δικαιούχων σε σίτιση και στέγαση.

Ταυτόχρονα, το ΠΘ συμμετέχει σε σειρά προγραμμάτων όπου δαπανώνται υπέρογκα κονδύλια, συνάπτει μνημόνια συνεργασίας με επιχειρηματικούς κολοσσούς καθώς και με τον ίδιο τον ΣΕΒ ενώ φέτος σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία “τρέχει” πρόγραμμα για την παραγωγή μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) που καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες της κοινωνίας, αντίθετα αξιοποιείται για πολεμικούς σκοπούς.

Η Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την στήριξη της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που σκοτώνει το λαό της Παλαιστίνης και αντί αυτού να χρηματοδοτήσει τις σπουδές μας.

Η κοροϊδία πάει σύννεφο! Δεν ανεχόμαστε οι ανάγκες μας να μπαίνουν στη ζυγαριά! Η λογική κόστους- οφέλους έχουμε δει που οδηγεί. Απαιτούμε τώρα από το Υπουργείο Παιδείας έκτακτο κονδύλι στο ύψος των αναγκών μας για την πλήρη αποκατάσταση των πανεπιστημιακών υποδομών καθώς και για τη φοιτητική μέριμνα. Οι πρυτανικές αρχές να σταματήσουν τα επικοινωνιακά σόου και να πάρουν θέση στα αιτήματα μας.

Συγκεκριμένα, διεκδικούμε:

►Για την στέγαση

  • Ανέγερση νέων εστιών, δωρεάν για τους φοιτητές.
  • Υπενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία για την προσωρινή στέγαση των φοιτητών (με προτεραιότητα στους πληγέντες) .
  •  Στεγαστικό επίδομα 300€ το μήνα για όσους νοικιάζουν.

Για τη φοιτητική λέσχη

  • Να καταργηθεί το αντίτιμο στη λέσχη και τα απαράδεκτα εισοδηματικά κριτήρια που αναγκάζουν τους φοιτητές σε διαγωνισμό φτώχειας. Δωρεάν σίτιση για όλους!
  • Αναβαθμισμένη σίτιση. Επαρκείς μερίδες ποιοτικού φαγητού.
  • Διεύρυνση του ωραρίου του κεντρικού εστιατορίου και άμεση επαναλειτουργία της βοηθητικής λέσχης.
  • Καμία σύμπραξη με εργολαβίες. Η σίτιση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του ιδρύματος.

Για τις μετακινήσεις

  • Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.

Για τα κτίρια

  • Καθαρισμός των κτιρίων από λάσπες, μούχλα και βοθρολύματα.
  • Επισκευή των ψευδοροφών που κινδυνεύουν να πέσουν στο κεφάλι μας.
  • Πλήρης έλεγχος ολόκληρου του κτιριακού εξοπλισμού, όπως τα παράθυρα που πριν λίγους μήνες σημειώθηκε σοβαρό περιστατικό πτώσης ολόκληρου παραθύρου σε αίθουσα, ευτυχώς εν ώρα διαλείμματος.
  • Επισκευή των ανελκυστήρων, δυνατότητα πρόσβασης στο πανεπιστήμιο για τους φοιτητές ΑΜΕΑ.
  • Αντικατάσταση στο 100% όλου του κατεστραμμένου εξοπλισμού (Η/Υ, εργαστηριακός εξοπλισμός κλπ).
  • Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στο χώρο του Πανεπιστημίου (δεν γίνεται οι φοιτητές να  τρέχουν στους τέσσερις ορίζοντες της πόλης για να κάνουν μάθημα όπως κολυμβητήριο, μπάσκετ, στάδιο κλπ)

►Έκτακτο κονδύλι του Υπουργείου Παιδείας προς το ΠΘ στο ύψος των αναγκών για την πλήρη επισκευή και συντήρηση όλων των κτιριακών υποδομών!

Δε δεχόμαστε οι σπουδές μας να μπαίνουν σε “λίστα αναμονής” και οι ζωές μας να κινδυνεύουν κάθε φορά που πηγαίνουμε στο μάθημα.

Να σταματήσει η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης! Απεμπλοκή της χώρας μας!

 Οι νέοι έχουμε ιδανικά, σκέψη και καρδιά και είμαστε με τους λαούς που παλεύουν για λευτεριά! Όχι στην συμμετοχή στη σφαγή αμάχων, γυναικών και παιδιών στη Γάζα! Απαιτούμε να σταματήσει η κατοχή από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που διαπράττει εγκλήματα πολέμου με τη χορηγία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ψαρά, να σταματήσει η χρήση της βάσης της Σούδας και της Ελευσίνας. Καμία σκέψη για αξιοποίηση της Καρπάθου!!!

Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Ως εδώ! Δεν τους χαρίζουμε το δικαίωμά μας στις σπουδές!

Οι συνέπειες της υποχρηματοδότησης μας έχουν περικυκλώσει! Η κυβέρνηση και το υπουργείο, δεν δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες μας, ενώ δίνονται εκατομμύρια για τις επιχειρηματικές μπίζνες και συμφωνίες των Πανεπιστημίων, για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Καλούμε κάθε φοιτητή του ΤΕΦΑΑ και της Διατροφολογίας, κάθε μαθητή της πόλης Τρικάλων στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη, στις 12:00 στην Πλατεία Ρ. Φεραίου.

ΦΣ ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή