Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω

Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες και ζημιές σε κτήρια είναι ο πρώτος απολογισμός του ισχυρού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1:32 στην Κω.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστα, τα θύματα του φονικού σεισμού είναι ένας 39χρονος Τούρκος και ένας 22χρονος Σουηδός, ενώ 5 τραυματίες εκ των οποίων οι 3 σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρονται με ελικόπτερο Σινούκ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη. 
Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για εγκλωβισμένους και τραυματίες, ενώ η ηλεκτροδότηση αρχίζει να αποκαθίστανται. Στο νησί αναμένεται επίσης δύναμη από την 1η ΕΜΑΚ με 15 άτομα και δύο σκύλους καθώς και κλιμάκιο μηχανικών.
 
Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, λόγω του πανικού που επικράτησε διανυκτέρευσαν στους δρόμους.
Οι ζημιές σε πρώτη φάση φαίνεται να περιορίζονται στην πόλη της Κω και αναμένεται σήμερα να υπάρξει πλήρης καταγραφή και εκτίμηση της κατάστασης. 
Μεταξύ των κτηρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας.
 
Ζημιές έχει υποστεί και το λιμάνι της Κω, καθώς και όλο το παραλιακό μέτωπο. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι  κινδύνευσαν να βυθιστούν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα του εσωτερικού λιμανιού. 
 
Mε αεροσκάφος C-130 έφθασαν τα ξημερώματα στο νησί ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.
Στην Κω μεταβαίνει εσπευσμένα και κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρό του, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή