Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φόρος: “Η πόλη μπορεί να υποστηρίξει μια ανώτερη κατηγορία απ’ τη Β’ Εθνική”

Δηλώσεις ενόψει του εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Έσπερο Λαμίας παραχώρησε ο προπονητής των Trikala Basket, Χάρης Φόρος στο webradio της ΕΟΚ.
Ο Τρικαλινός τεχνικός αναφέρθηκε στην αυριανή αναμέτρηση, μίλησε για τον σκοπό δημιουργίας της ομάδας ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι δεν έχει κάποιον ξένο παίκτη στο ρόστερ της. Αναλυτικά…
Για το παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας:
«Θα ‘ναι ένα πολύ δύσκολο ματς από πλευράς τακτικής και ικανότητας παικτών, απέναντι σε μια ομάδα που είναι πάρα πολύ καλή και ατομικά και προπονητικά, που είναι σε υψηλό επίπεδο. Είναι ένα ματς υψηλών απαιτήσεων, πιστεύω ότι θα κριθεί πάρα πολύ στη δύναμη και την αγωνιστική ένταση και σίγουρα θα πάει στις λεπτομέρειες. Οι μικρές λεπτομέρειες θα κρίνουν το νικητή. Νομίζω ότι οι πολύ έμπειροι παίκτες που έχουν και οι δύο ομάδες θα βάλουν τη «σφραγίδα» τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι».
Για τη δημιουργία των Trikala Basket:
«Οι συγχωνεύσεις ξεκίνησαν απ’ την περσινή χρονιά που φάνηκε ένα πολύ θετικό δείγμα και φέτος προσήλθε άλλη μια ομάδα. Αυτό για ‘μένα έκανε λίγο πιο εύκολο το αγωνιστικό κομμάτι, γιατί είχα περισσότερες επιλογές απ’ τους γηγενείς παίκτες της περιοχής. Στο κομμάτι του κόσμου και της συσπείρωσης λειτουργεί ευεργετικά αυτό και δείχνει κι ένα μονοπάτι στην επαρχία για το πώς πρέπει να κινηθούν οι ομάδες αυτής».
Για το ότι η ομάδα δεν έχει ξένο παίκτη:
«Δε έχει να κάνει με τους γηγενείς, έχει να κάνει με μια φιλοσοφία και της διοίκησης και δικής μου. Εκτιμήσαμε ότι δε χρειάζεται ακόμη. Δεν είμαστε αρνητικοί στο κομμάτι των κοινοτικών παικτών, απλά θέλαμε σαν φιλοσοφία στην αρχή να πάμε πιο πολύ με το τοπικό και το ελληνικό στοιχείο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δε μπορεί ν’ αλλάξει το μέλλον, αν βρεθεί κάποιος παίκτης που καλύπτει τα «θέλω» μας αγωνιστικά και οικονομικά είναι ευπρόσδεκτος».
Για το όραμα της διοίκησης:
«Η συγχώνευση έγινε ώστε να υπάρχει μια μεγάλη δυναμική και η ομάδα που θα δημιουργηθεί να πρωταγωνιστήσει. Οι ιθύνοντες της ομάδος κάνοντας αυτήν την κίνηση ήθελαν να κάνουν ένα δυνατό σύνολο και νομίζω ότι το κατάφεραν. Οι βλέψεις σίγουρα είναι πρωταγωνιστικές, τα βήματα κινούνται προς τα εκεί. Υπάρχει το μπασκετικό background στην περιοχή και γενικά η πόλη μπορεί να υποστηρίξει μια ανώτερη κατηγορία απ’ τη Β’ Εθνική».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή