Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φωτιά στην Πάρο: έρχονται ενισχύσεις από Αθήνα, Πειραιά, Νάξο, Σάμο

Κρίσιμη η κατάσταση από το πύρινο μέτωπο στην Πάρο, αφού η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και για το λόγο αυτό, η πυροσβεστική υπηρεσία ενισχύει τις δυνάμεις της με επιπλέον τμήματα από Αθήνα, Πειραιά, Νάξο και Σάμο.

Η φωτιά, όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, πλησίασε κοντά σε σπίτια χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν ζημιές. Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, είπε χαρακτηριστικά στο δελτίο του ΑΝΤ1 «Η φωτιά έχει φτάσει σε απόσταση 200 μέτρων από τα σπίτια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ευελπιστούμε πως θα ελεγχθεί πριν πέσει η νύχτα».

Αυτή τη στιγμή στη μάχη για τον περιορισμό της επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 10 οχήματα, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ εντοπίζεται πλέον στην περιοχή Χοιρόλακκα και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται με ακόμα 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 επιπλέον αεροσκάφη. Επίσης, κλήθηκαν και μεταβαίνουν με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, ένα πεζοπόρο τμήμα από τη Νάξο και μια αερομεταφερόμενη μονάδα με ελικόπτερο από τη Σάμο.

Τέλος, μεταβαίνει στην Πάρο με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού) προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα για τη διερεύνηση των αιτιών της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή