Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Φωτιές» ανάβει το Καρναβάλι Φαρκαδόνας με τον δήμαρχο να βλέπει ότι γίνεται «πολύ κακό για το τίποτα»

Τι είπε στο Trikalanews.gr για τα επίμαχα άρματα και ο αντιδήμαρχος Χρήστος Καραμάνος

Μπορεί να ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη διοργάνωση του φετινού Καρναβαλιού ώστε να επικρατήσει ένα κλίμα χαράς που τόσο χρειαζόταν η πλημμυρισμένη περιοχή της Φαρκαδόνας, όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται ήρεμα…με το σκηνικό να έχει πάρει «φωτιά» με αφορμή τη θεματολογία κάποιων αρμάτων.

Πολλοί πολίτες βλέποντας τον … «διονυσιακό» χαρακτήρα των αρμάτων σχολιάζουν ότι δεν αρμόζουν για να συνοδεύονται από μικρούς μαθητές και παιδιά, που αποτελούν τον κορμό των εκδηλώσεων. Άλλοι πάλι, βρίσκουν κακόγουστη τη σάτιρα γύρω από τον σεξουαλικό προσανατολισμό πιστεύοντας ότι θίγει τους ομόφυλους.

Από τη δική τους σκοπιά ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπύρος Αγναντής και ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας Χρήστος Καραμάνος μιλώντας στο Trikalanews.gr, δεν βρίσκουν σε καμία περίπτωση κάτι μεμπτό.

Ο δήμαρχος  Σπύρος Αγναντής ερωτώμενος, εκτίμησε ότι γίνεται πολύ κακό για το τίποτα. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι ήταν οι ίδιοι που παλαιότερα συμμετείχαν αρκετά ενεργά σε αντίστοιχα …αποκριάτικα έθιμα.

Το ίδιο και ο αντιδήμαρχος Χρήστος Καραμάνος ο οποίος αναφέρθηκε στις παραδόσεις του Ζάρκου, που πλησιάζουν πολύ στα αντίστοιχα έθιμα του Τυρνάβου.

Να πούμε για το διαδικαστικό ότι το καρναβάλι του Ζάρκου και του Πετρωτού θα προηγηθεί αυτού της Φαρκαδόνας που θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα με τη συμμετοχή των κοντινών χωριών αλλά και των …επίμαχων αρμάτων.

Όσον αφορά τις συμμετοχές, 250 μαθητές και μαθήτριες θα παρελάσουν ως καρναβαλιστές ενώ ήδη έχουν ετοιμαστεί 15 άρματα.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το όλο θέμα μιας και οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές ειδικά στην εποχή που διανύουμε…

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή