Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φουντώνει η κατακραυγή για τη ρατσιστική εργοδοτική επίθεση στα Φάρσαλα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη δολοφονική εργοδοτική ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη εργάτη στην Κρήνη Φαρσάλων, παραμονές της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, ο Ιρφάν Μοχάμεντ, 37 χρονών, αποφάσισε να πάει από το χωριό Κρήνη όπου βρίσκεται ο τόπος εργασίας του στα Φάρσαλα για να στείλει λεφτά στην οικογένεια του, μετά από καθυστερημένη πληρωμή του αφεντικού του. Του χρωστάει και άλλα δεδουλευμένα. Είναι πατέρας πέντε παιδιών ενώ συντηρεί και τους γονείς του.

Ο αγελαδοτρόφος Γ.Ξ., γαμπρός του εργοδότη Α.Θ. τον πήρε στο κατόπι με το αυτοκίνητο του αφού έφυγε από τη δουλειά και έξω από τη Κρήνη, στο χώρο όπου υπάρχει μια ζυγαριά, άρχισε να τον χτυπά με ένα ξύλο στο κεφάλι και το σώμα. Τον τραυμάτισε βαριά στο χέρι ενώ τον άφησε αναίσθητο και αιμόφυρτο και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η πολιτική των «κλειστών συνόρων», του φράχτη του αίσχους στον Έβρο, των push backs στο Αιγαίο, οπλίζει το χέρι κάθε ρατσιστή εργοδότη και γίνεται θερμοκήπιο για την επανεμφάνιση των φασιστών.

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η πάλη ενάντια σε αυτή τη ρατσιστική πολιτική είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, για να δυναμώσει τα συνδικάτα της κόντρα στο τερατούργημα του νόμου Χατζηδάκη, για να βάλει τις ζωές και τις ανάγκες της πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Παλεύουμε για σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για άσυλο και στέγη για όλους, για νομιμοποίηση και χαρτιά για τις μετανάστριες/ες εργάτες/τριες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή