Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φρίκη: Γυμνές φωτογραφίες της συζύγου η αιτία φόνου μέσα στις φυλακές

Επί δυο ημέρες μέσα στις φυλακές, χωρίς κανείς ν’ αντιδράσει, κρατούμενος βασάνιζε και τελικά σκότωσε συγκρατούμενό του επειδή υποψιαζόταν ότι είχε στον υπολογιστή του γυμνές φωτογραφίες της γυναίκας του.

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οδηγήθηκαν δύο, από τους επτά συνολικά, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 41χρονου Τουρκοκύπριου Τανσού Τσιντάν στις Κεντρικές Φυλακές (φωτογραφία, επάνω, από philenews.com) που διαπράχθηκε στις 27 Οκτωβρίου.

Οι γυμνές φωτογραφίες…

Τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα από πλευράς της κατηγορούσας Αρχής προκαλούν συγκλονισμό και πολλά ερωτήματα. Ροζ σκάνδαλο, ναρκωτικά και απάθεια συνθέτουν το παζλ της φρικτής δολοφονίας.

Οι δύο κατάδικοι παραδέχθηκαν δύο κατηγορίες, αυτής της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και τη χρήση μεθαμφεταμίνης ενώ απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι δικηγόροι των δύο κατηγορούμενων, ζήτησαν χρόνο ώστε να μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό και να αγορεύσουν στις 17 Ιανουαρίου για μετριασμό της ποινής τους. Και οι δύο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, όπως μεταδίδει το 24sports.com.cy.

Οπως προκύπτει από τα γεγονότα της υπθεσης, στις 26/10/22, το θύμα της άγριας δολοφονίας εισήλθε σε άλλο κελί ενώ σε αυτό τον ακολούθησε ο βασικός ύποπτος ο οποίος άρχισε να τον ξυλοφορτώνει παρόντος του δεύτερου κατηγορούμενου.

Ενας κρατούμενος επί δύο μέρες ξυλοφόρτωνε άγρια συγκρατούμενό του και κανείς υπεύθυνος δεν μπόρεσε να βάλει σε αυτό ένα τέλος πριν οδηγηθούμε στο φονικό

Ο φερόμενος δολοφόνος σε έξαλλη κατάσταση ζητούσε από το θύμα, το οποίο αιμορραγούσε, να του δώσει τους κωδικούς του λογαριασμού του στο gmail γιατί υποψιαζόταν πως εκεί υπήρχαν γυμνές φωτογραφίες της γυναίκας του.

Δεν θυμόταν τους κωδικούς

Αφού τα αίματα άναψαν για τα καλά το θύμα υποστήριζε πως δεν θυμόταν τους κωδικούς του κάτι που ωστόσο εκνεύρισε περισσότερο τον φερόμενο δράστη που άρχισε να εκτοξεύει απειλές.

Εκτός εαυτού ο βασικός ύποπτος του φονικού ξυλοκοπούσε τον Τσιντάν, χρησιμοποιώντας ξυράφι και ξύλα ενώ παράλληλα ζήτησε από τον τρίτο κατηγορούμενο να βιντεογραφήσει την εγκληματική του συμπεριφορά.

Μη αντιδρώντας οι δύο κατηγορούμενοι, παρακολουθούσαν το αποτρόπαιο θέαμα ζητώντας από το θύμα να πει τους κωδικούς του για να σωθεί.

Το πρώτο περιστατικό έλαβε τέλος και ο Τσιντάν οδηγήθηκε υποβασταζόμενος στο κελί του, ωστόσο, ο φερόμενος δράστης επέστρεψε με τις ίδιες άγριες διαθέσεις την επόμενη μέρα (σ.σ θα έπρεπε να λαμβάνονταν μέτρα αφού προηγήθηκε ο ξυλοδαρμός), χτυπώντας και επιμένοντας πως το θύμα κατείχε γυμνές φωτογραφίες της γυναίκας του.

Βαθιά κοψίματα

Βάσει των όσων ανέγνωσε η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, ο φερόμενος δράστης μ’ ένα σίδερο μήκους 10 εκ. και πλάτους 2 εκ., το οποίο ήταν αιχμηρό και κοφτερό, κτυπούσε το θύμα, γράφει το philenews.com.

Του προκάλεσε βαθιά κοψίματα (κάτω από το μάτι και τα γόνατα), και κάρφωσε το εν λόγω αντικείμενο σε διάφορα μέρη του σώματός του προκαλώντας αιμορραγία.

Το θύμα φερόταν να κλαίει και να αρνείται, ενώ δεν θυμόταν τους κωδικούς. Την επομένη ο βασανισμός συνεχίστηκε, με το θύμα να δέχεται κτυπήματα με άλλα αιχμηρά αντικείμενα (όπως μεταλλικό σύρμα).

Σύμφωνα πάντα με τα γεγονότα όπως τα παρουσίασε η κατηγορούσα Αρχή, η κατάσταση του πτώματος ήταν άσχημη.

Είχε παντού τραύματα, ο εγκέφαλος παρουσίαζε υπαραχνοειδή αιμορραγία, του έλειπαν τρία δόντια, είχε κατάγματα, ενώ τα εσωτερικά του όργανα ήταν επηρεασμένα.

Από πλευράς τους οι δύο κατηγορούμενοι που ήταν παρόντες έμειναν για μια ακόμα φορά αμέτοχοι και απλοί θεατές στον βασανισμό.

Στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι από φόβο δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε πράξη για να αποτρέψουν τον θάνατο του Τσιντάν και παραδέχθηκαν πως έκαναν χρήση ναρκωτικών, τα οποία προμηθεύτηκαν από άλλο πρόσωπο εντός των φυλακών.

Σοβαρά ερωτήματα

Ερωτήματα που σίγουρα οφείλουν να απαντηθούν, εύλογα προκύπτουν, μετά και τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, σημειώνει το 24sports.com.cy.

Ποιος προμηθεύει ναρκωτικές ουσίες εντός των φυλακών; Είναι τόσο εύκολο δηλαδή σ’ ένα σωφρονιστικό, κατά τα άλλα, ίδρυμα να διακινούνται ναρκωτικά;

Ενας κρατούμενος επί δύο μέρες ξυλοφόρτωνε άγρια συγκρατούμενό του και κανείς υπεύθυνος δεν μπόρεσε να βάλει σε αυτό ένα τέλος πριν οδηγηθούμε στο φονικό.

Θύμα και δράστης (σ.σ και όχι μόνο) είχαν αποδεδειγμένα κινητά τηλέφωνα εντός των φυλακών ενώ ο δεύτερος φαίνεται να εξαγριώθηκε όταν υποψιάστηκε πως ο πρώτος είχε γυμνές φωτογραφίες της γυναίκας του, τις οποίες πώς και με ποιο τρόπο βρήκε;

Μια υπόθεση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, μια δολοφονία η οποία αποκαλύπτει το καθεστώς των φυλακών, ένα έγκλημα που θα πρέπει να προβληματίσει.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή