Φταίει ο Φουρθιώτης, ο Μητσοτάκης, ο Βρούτσης ή μήπως φταίει ο Χατζηπετρής;

5 Apr 2021 Ελλαδα

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος διετέλεσε δυο φορές υπουργός εργασίας (επί Σαμαρά και επί Μητσοτάκη) κ. Γιάννης Βρούτσης, δίνει συνέντευξη στο Documento και καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σχέσεις αλληλεξάρτησης με το Φουρθιώτη, υποδηλώνει ότι στο κυβερνών κόμμα έχει επέλθει βαθιά ρήξη, με απρόβλεπτες διατάσεις στο άμεσο μέλλον.

Τα υπόλοιπα που καταγγέλλει ο πρώην υπουργός είναι ανησυχητικά και θα έπρεπε να τα απαντήσει ο ίδιος. Το γεγονός δηλαδή ότι μπήκε τόσος υπόκοσμος στο γραφείο του, ( ο Φουρθιώτης μαζί με μπράβους) που τον απείλησαν και κλωτσούσαν καρέκλες και γραφεία και δεν διέταξε τη φρουρά του να τους συλλάβουν και να τους παραπέμψει στον εισαγγελέα, εγείρει πολλά ερωτήματα.

Να σημειωθεί ότι για να φτάσεις στο γραφείο του υπουργού, περνάς τα εξής σημεία ασφαλείας. Επί της οδού Σταδίου υπάρχει ασφάλεια καθώς και ένστολοι αστυνομικοί που φυλάνε την είσοδο της στοάς που οδηγεί στο υπουργείο. Τις περισσότερες μέρες βρίσκεται και διμοιρία των ΜΑΤ.

Αφού μπεις στη στοά και φτάσεις στην είσοδο του υπουργείου βρίσκονται, συναντάς εκτός από τους security ιδιωτικής εταιρείας και άνδρες της κρατικής ασφάλειας που κάνουν αυστηρούς ελέγχους πριν μπεις.

Μόλις βγαίνεις από το ασανσέρ για να πας στο γραφείο του υπουργού, υπάρχει ακριβώς απέναντι γραφείο με ένστολο αστυνομικό και άνδρα της ασφάλειας υψηλών προσώπων, με γουόκι τόκι στο χέρι για να σε ελέγξουν ποιος είσαι και τι θέλεις.

Ακολουθεί ένας διάδρομος σε σχήμα γάμα για να βρεθείς στο γραφείο του υπουργού, όπου απ’ έξω είναι μόνιμα εγκατεστημένη αστυνομική δύναμη της ασφάλειας υψηλών προσώπων που φυλάει και συνοδεύει παντού τον υπουργό.

Το ερώτημα είναι, γιατί ο κύριος Βρούτσης δεν ειδοποίησε την φρουρά του να τους συλλάβει και να τους οδηγήσει στον εισαγγελέα; Γιατί ήρθε μετά από τόσο καιρό να μας τα καταγγείλει όλα αυτά τα παράδοξα και μάλιστα σε ένα έντυπο που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ; Μάλλον γιατί κανένα συστημικό μέσο δεν θα φιλοξενούσε όλη αυτή την πολιτική κατάντια που πλήττει την κυβέρνηση.

Αυτό δείχνει ότι ο εσωκομματικός πόλεμος έχει αρχίσει για τα καλά και οδηγεί τις αμφίρροπες δυνάμεις που κυριαρχούν στη Νέα Δημοκρατία σε ολομέτωπη σύγκρουση και μάχη μέχρις εσχάτων.

Όσο για το αν ο Φουρθιώτης είναι η αιτία που καρατομήθηκε ο κ. Βρούτσης, δεν νομίζω ότι στέκει και τόσο πολύ. Η αντιπολίτευση καλά κάνει και το ασπάζεται. Έτσι θα ασκηθεί πίεση για να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί ανέχεται το συγκεκριμένο άτομο να τους ξεφτιλίζει και γιατί του επιτρέπει να γίνει ρυθμιστής για το πολιτικό μέλλον πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Τι αλισβερίσια έχουν μαζί του.

Όσο για τον κύριο Βρούτση, μάλλον τα ατοπήματα στα οποία υπέπεσε ο συγκεκριμένος υπουργός, τον οδήγησαν στην έξοδο από την κυβέρνηση. Ακόμη και οι πιο άσχετοι με την πολιτική γνώριζαν ότι ο Βρούτσης, μετά το φιάσκο με τα προγράμματα τηλεκπαίδευσης και τα Voucher των 600 ευρώ για τους επιστήμονες, με τα περίφημα Σκόιλ ελικίκου, είχε ήδη πάρει το διαβατήριό ανικανότητάς του και έθετε εαυτόν εκτός κυβέρνησης με την πρώτη ευκαιρία.

Δεν αναφέρομαι στα νομοσχέδια εκτρώματα που εισηγήθηκε για τον εργασιακό μεσαίωνα που έφερε, γιατί αυτά ήταν η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, την οποία συνεχίζει στο ίδιο και χειρότερο μοτίβο ο διάδοχός του κύριος Κωστής Χατζηδάκης, με την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών και την κατάργηση του οκταώρου στην εργασία.

 

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα από τις 23 έως 27 Ιουλίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τρίκαλα από τις 23 έως 27 Ιουλίου

Προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας λόγω έργων αποξήλωσης και αντικατάστασης οδικού δαπέδου …
Εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Google αποσκοπεί στη βελτίωση της παραγωγικότητας και την ψηφιακή μετάβαση του …
Πενήντα Χρόνια Μεταπολίτευση: Το Κυπριακό Άγος

Πενήντα Χρόνια Μεταπολίτευση: Το Κυπριακό Άγος

Πενήντα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της εισβολής του ΑΤΤΙΛΑ στη Μεγαλόνησο, που δυστυχώς ταυτίζεται με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας …
Έφυγε από τη ζωή η Αγόριτσα Σεμερτζίδου

Έφυγε από τη ζωή η Αγόριτσα Σεμερτζίδου

Η κηδεία θα τελεστεί την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων …