Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φθιώτιδα: Ιερόσυλοι άφησαν την εκκλησία χωρίς καμπάνα

Δυσάρεστη έκπληξη για τους ανθρώπους της εκκλησίας στην Κοινότητα Πουρναρίου του Δήμου Δομοκού, όταν διαπίστωσαν να λείπει η καμπάνα από τον ιερό ναό της Παναγίας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Δομοκού, που υπάγεται στην ενορία τους.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή μία μέρα πριν τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, καταγγέλθηκε όμως μόλις αυτή την εβδομάδα και οι δράστες αναζητούνται.

Το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με το lamiareport.gr έχουν αναφερθεί πολλές κλοπές στην περιοχή που αφορούν μεταλλικά γεωργικά εξαρτήματα και η σκέψη όλων πηγαίνει σε συγκεκριμένα άτομα που ασχολούνται με… τη διακίνηση τέτοιων υλικών τα οποία και πουλάνε σε εταιρίες ανακύκλωσης.

Το συγκεκριμένο περιστατικό με τη βεβήλωση θρησκευτικού χώρου θα καταγραφεί στην Έκθεση του αρμοδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας για το 2022.

Η αντίστοιχη έκθεση του 2021, δυστυχώς περιλαμβάνει 378 τέτοια περιστατικά, εκ των οποίων τα 370 σε βάρος χώρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Από αυτά τα 12 καταγράφηκαν στη Φθιώτιδα και τα περισσότερα σε ιερούς χώρους στις περιοχές της Λαμίας και του Δομοκού.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή