Φτηνή προπαγάνδα με μισθολόγιο γιατρών ΕΣΥ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι ο κλάδος του ευρύτερου δημοσίου με τις μεγαλύτερες μνημονιακές περικοπές (πάνω από 50%) μισθών και συντάξεων 2010-2017. Μάλιστα η τελευταία περικοπή (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2017) είχε γίνει μόλις πέρσι από τις σημερινές πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας, Οικονομίας και Εργασίας. Ο ν. 4093/12 (επί 2ου μνημονίου) είχε επιφέρει σοβαρές περικοπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια (γιατροί ΕΣΥ, ένστολοι, δικαστικοί, ΔΕΠ ΑΕΙ κλπ) αναδρομικά από 1/1/2012. Για το θέμα αυτό έχουν γίνει αγωνιστικές αλλά και διάφορες δικαστικές διεκδικήσεις κάποιες από τις οποίες είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Πριν λίγες μέρες στη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας είχε αναφερθεί σε κάποια επανόρθωση αυτής της περικοπής του 2012 μόνο για ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, προκαλώντας την οργή των νοσοκομειακών γιατρών. Θορυβημένη η κυβέρνηση από την κατακραυγή, επιχείρησε διορθωτική κίνηση με το υπουργείο Υγείας να αναφέρει πως σε σύσκεψη Τσίπρα,  Τζανακόπουλου, Χουλιαράκη,  Ξανθού, Πολάκη αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν τελικά και οι νοσοκομειακοί γιατροί στην όποια …ρύθμιση που κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς θα περιέχει.

Στο σχετικό δελτίο τύπου δεν διευκρινίζονται ούτε χρονοδιάγραμμα, ούτε ποσά, ούτε ποιοι ακριβώς θα είναι οι δικαιούχοι και για ποιο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο υπουργός κ. Ξανθός πρόσφατα έχει παραδεχτεί δημόσια σε επίσημες συναντήσεις με την ΟΕΝΓΕ πως μια από τις δικαστικές αποφάσεις (ΣτΕ) είναι δεσμευτική για την Πολιτεία τουλάχιστον όσον αφορά το σκέλος της σχετικά με την άμεση αναπροσαρμογή των μισθών αναδρομικά από 27/2/2018 και μετά. Ούτε αυτό όμως υλοποιηθεί ακόμα. Με βάση τα παραπάνω, το να βγαίνει ο κ. Πολάκης και να …κατηγορεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς (!) και συγκεκριμένα το …«αριστερό τους Φυλάκιο» (!!) που δεν βγαίνουν να πανηγυρίσουν (!!!) μπροστά από το Μαξίμου για το …δελτίο τύπου, είναι απλά γελοιότητα και φτηνή προεκλογική προπαγάνδα.
 
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή Ιατρών Ν.ΤρικάλωνΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή