Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για 15 κρατούμενους

Θα εκπαιδευτούν στην ειδικότητα «Συντηρητές κτιρίων»

Ένα διαφορετικό πρόγραμμα κατάρτισης ξεκινά στην περιοχή μας από αυτά που έχουμε συνηθίσει να συζητούμε. Πρόκειται για την υλοποίηση εξειδικευμένου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης με θεματικό αντικείμενο «Συντηρητές Κτιρίων», συνολικής διάρκειας 250 ωρών, στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 15 κρατούμενους ενώ η εποπτεία υλοποίησής του ανήκει στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Λάρισας της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στόχος είναι η απόκτηση δεξιοτήτων και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των κρατουμένων ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας έπειτα από την αποφυλάκισή τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την τεχνολογία υλικών των κτιρίων, να εκτελούν επεμβάσεις διορθωτικής συντήρησης – επισκευής, να εφαρμόζουν τις κατάλληλες τεχνικές αποκατάστασης βλαβών στις υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και να πραγματοποιούν απλές ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά.

Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο τους ξεκίνημα

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή